Україна долучається до міжнародної концепції «Нульовий травматизм»

Держпраці та Міжнародна асоціація соціального забезпечення почали співрацю, спрямовану на долучення України до концепції Vision Zero (Нульовий травматизм).

3 жовтня голова Держпраці Роман Чернега та Гельмут Енес – генеральний секретар Міжнародної секції з техніки безпеки в гірничодобувній промисловості Міжнародної асоціації соціального забезпечення (ISSA) домовилися про налагодження співробітництва між Держпраці та ISSA, спрямованого на долучення України до концепції Vision Zero (Нульовий травматизм), та стосовно подальшої співпраці.

Довідка

Міжнародна асоціація соціального забезпечення (ISSA) – це світова організація, що об’єднує органи соціального забезпечення та державні органи влади, заснована у 1927 році. ISSA є визнаним авторитетним органом, який видає професійні стандарти у сфері управління соціальним забезпеченням, і надає своїм членам знання, послуги та доступ до мереж, які ефективно підтримують їх у вирішенні та подоланні першочергових завдань.

Розроблена Міжнародною асоціацією соціального забезпечення (ISSA) концепція Vision Zero або «Нульовий травматизм» – це якісно новий підхід до організації профілактики, який об’єднує три напрями – безпека, гігієна праці і благополуччя працівників на всіх рівнях виробництва.

Концепція «нульового травматизму» пропонує сім «золотих правил», реалізація яких допоможе роботодавцю знизити показники виробничого травматизму і професійної захворюваності. Дотримання кожного з цих правил передбачає серйозну організаційну роботу і застосування спеціального інструментарію, що дає змогу досягти поставлених цілей.

Україна зробила важливий крок до зменшення травматизму на виробництвіАктуально: Організовуємо робочі місця з турботою про працівників

Сім «золотих правил» концепції «Нульового травматизму»:

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10102

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді