Законопроект про підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати зареєстровано в Парламенті

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 3060 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік»

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 3060 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

Відповідно до законопроекту з 1 вересня 2015 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць встановлюється у розмірі:

  • для основних соціальних і демографічних груп населення — 1330 грн.;
  • дітей віком до 6 років — 1167 грн.;
  • дітей віком від 6 до 18 років — 1455 грн.;
  • працездатних осіб — 1378 грн.;
  • осіб, які втратили працездатність — 1074 грн.

Мінімальну заробітну плату у місячному розмірі буде збільшено до 1378 грн., у погодинному розмірі — до 8,29 грн. А розмір мінімальної пенсії зросте з 949 грн. до 1074 грн.

Також зростуть розміри виплат допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам, тимчасової допомоги дітям та допомоги на догляд за інвалідом I чи II групи.

Збільшуються видатки на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.

Видатки на підвищення розміру стипендій аспірантам, клінічним ординаторам та докторантам навчальних закладів та наукових установ пропонується збільшити на 22 005,3 тис. грн.

Також з 1 вересня 2015 року планується підвищення на 13% мінімальних звичайних академічних стипендій та соціальних стипендій учням професійно-технічних та студентам вищих навчальних закладів. На це додатково враховуються видатки в обсязі 256 140,2 тис. грн.

ІНСТРУКТАЖІ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді