Протокол засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці

Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Результат перевірки знань з питань охорони праці працівників, яких допускають до виконання робіт з підвищеною небезпекою, та робіт, де є потреба у професійному доборі, оформлюють протоколом засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці. Скачайте бланк документа, чинний у 2021 році.

Відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15 (далі ― Типове положення), результат перевірки знань з питань охорони праці працівників, яких допускають до виконання робіт з підвищеною небезпекою, та робіт, де є потреба у професійному доборі, оформлюють протоколом засідання комісії з перевірки знань з питань охорони праці.

Яку кількість протоколів засідання комісії з перевірки знань оформити

У протоколі стисло зазначають перелік основних нормативно-правових актів з охорони праці та з безпечного виконання конкретних видів робіт, за якими працівник пройшов перевірку знань. Протоколи перевірки знань з питань охорони праці зберігаються не менше п’яти років.

Якщо перевірку знань проводила комісія підприємства, — затверджувати протокол печаткою не обов’язково.

Особам, які під час перевірки знань з охорони праці виявили задовільні результати, видається посвідчення про перевірку знань з питань охорони праці. Питання щодо необхідності видачі посвідчень про перевірку знань з питань охорони праці на підприємстві або необхідності працівникам мати їх при собі під час виконання трудових обов’язків вирішується роботодавцем.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді