Уряд ініціює зміни у нагляді за пожежною безпекою

Кабмін пропонує укладати договори страхування з деякими суб’єктами господарювання і не перевіряти їх в обов’язковому порядку.

Проектом закону, внесеним Кабміном на розгляд Верховної Ради, пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів України щодо способів здійснення державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Уряд ініціює зміни у нагляді за пожежною безпекою Скористайтеся порівняльною таблицею та дізнайтеся, які зміни заплановані у нагляді за пожежною безпекою

СкачатиПорівняльну таблицю

Проектом Закону пропонується внести зміни до Кодексу цивільного захисту України, чітко визначивши, що органи державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки в обов'язковому порядку проводять планові перевірки лише тих суб'єктів господарювання, які згідно із законом належать до високого ступеня ризику, а також підприємств, установ, організацій державної і комунальної форми власності.

Водночас для суб’єктів господарювання із середнім та незначним ступенями ризику запроваджується альтернатива плановим перевіркам у сфері техногенної та пожежної безпеки. Проектом закону передбачено, що планові перевірки не проводяться в разі надання ДСНЗ договору добровільного страхування. У такому випадку планові перевірки не проводяться протягом строку дії зазначеного договору страхування, однак не більше 6 років для суб'єктів господарювання із середнім та не більше 10 років з незначним ступенями ризику.

Уряд ініціює зміни у нагляді за пожежною безпекою Господарські будівлі на прицілі у нових правил пожежної безпеки. Дізнайтеся, що змінилося.

Проектом Закону пропонується також внести зміни до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V, а саме в частині взаємоузгодження цього Закону та положень Кодексу щодо здійснення державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Як вважають урядовці, завдяки запропонованим змінам вдасться зменшити регуляторну роль держави, поліпшити функціонування органів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Автономні системи пожежогасіння Все, що потрібно знати про пожежну безпеку в електроустановках

Крім того, вони сприятимуть розробленню системи добровільного страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам або їхньому майну внаслідок небезпечної події, що може виникнути на території та/або об'єктах нерухомості, які належать їм на праві власності, володіння або користування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах є обов’язковою для виконання всіма працівниками підприємства й поширюється на всі приміщення та кабінети підприємства. У ній встановлено основні вимоги до забезпечення пожежної безпеки в будівлі. Завантажте зразок інструкції, розроблений експертом, та за потреби адаптуйте документ до умов вашого підприємства.
51264

Системи протипожежного захисту

До систем протипожежного захисту належать технічні засоби, розташовані на об’єкті, які використовують для запобігання, ліквідації та локалізації пожеж. Ці засоби допомагають захищати людей, довкілля та матеріальні цінності від пожежі. Розглянемо, що належить до цих систем.
22932

Правила пожежної безпеки

Основним нормативно-правовим актом з питань пожежної безпеки є Правила пожежної безпеки в Україні. Які саме вимоги пожежної безпеки встановлені в Правилах, що потрібно знати роботодавцям, аби не потрапити під дію штрафів, — відповіді у статті.
69931

Пожежні гідранти на підприємстві

При пожежі треба діяти швидко, тому важливо, щоб пожежне обладнання було справним, а доступ до нього — вільним. У статті розповімо про вимоги до утримання пожежних гідрантів, які зобов’язані знати власники підприємств, на території яких вони встановлені.
9352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді