Організація пожежної безпеки на підприємстві

Читайте у статті про організацію добровільної пожежної охорони на підприємстві

З метою проведення заходів із запобігання виникненню пожеж та організації їх гасіння на підприємствах необхідно створювати добровільну пожежну охорону, для забезпечення функціонування якої утворюються пожежно-рятувальні підрозділи. Порядок функціонування добровільної пожежної охорони затверджено постановою КМУ від 17.07.2013 № 564.

Однак у чинних Правилах пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС від 31.12.2014 № 1417 (далі — Правила), не зазначено, коли саме, на яких підприємствах, з якою чисельністю працівників необхідно її створювати.

У Правилах відсутня вимога, яка зобов’язує створювати пожежно-технічну комісію на підприємстві при чисельності 50 працівників і більше (така норма взагалі відсутня навіть у Кодексі цивільного захисту України).

У нових Правилах розширено вимоги до планів евакуації людей на випадок пожежі. Так, на об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням на них 100 і більше осіб або таких, що мають хоча б одне окреме приміщення із одночасним перебуванням 50 і більше осіб, у будинках та спорудах (крім житлових будинків), котрі мають 2 поверхи і більше, у разі одночасного перебування на поверсі більше 25 осіб, а для одноповерхових — понад 50 осіб, мають бути розроблені та вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі. Така вимога зазначена у пункті 5 розділу ІІ Правил.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді