Контролюючі органи будуть обмінюватися інформацією щодо нелегального працевлаштування

Держпраці, ДФС, Мінсоцполітики, Державна служба зайнятості та ПФУ будуть обмінюватися інформацією про неоформлених найманих працівників та виплату їм доходів.

На розгляд до Міністерства фінансів України направлений проект розпорядження щодо проведення заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення в окремих галузях економіки. Так, пропонується проведення спільних комплексних заходів у сферах торгівлі та громадського харчування, будівництва, сільського господарства, транспортних перевезень, медичного обслуговування, надання послуг тощо.

СкачатиПлан комплексних перевірок на 2019 рік

Проектом також передбачено обмін інформацією між ДФС, Міністерством соціальної політики, Державною службою з питань праці, Державною службою зайнятості та Пенсійним фондом України про факти виявлення використання неоформлених найманих працівників, виплати доходів таким працівникам тощо.

Ухвалення нормативного акта дасть змогу зменшити застосування незадекларованої праці та вдосконалить контроль за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Крім того, це дозволить забезпечити захист соціальних інтересів громадян, зокрема, щодо отримання необхідних їм соціальних виплат, пенсійного забезпечення, грошової компенсації у разі отримання виробничої травми або нещасного випадку на виробництві тощо.

СкачатиШтрафи за порушення законодавства про працю 2019

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
33

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
79360

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19671

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13558

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді