Мінсоцполітики оновило форму, за якою звітують про квоту з працевлаштування

Про квоту з працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, до 1 лютого потрібно звітувати за оновленою формою інформації.

Нова форма затверджена наказом Мінсоцполітики від 23.11.2018 № 1763, котрий вніс зміни до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

СкачатиДодаток до Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню

Тепер у формі інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, з’явилася можливість вказувати осіб передпенсійного віку та квоти на їх працевлаштування.

Також уточнено, що:

  • у рядку 02 форми зазначається середньооблікова чисельність працівників, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню та працювали на умовах повної зайнятості у звітному році;
  • у рядку 04 — середньооблікова чисельність штатних працівників за звітний рік;
  • У рядку 05 форми зазначається середньооблікова чисельність штатних працівників за звітний рік, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років.

У рядку 06 форми вказується чисельність громадян, яких планується працевлаштувати в поточному році у рахунок квоти.

Також варто врахувати, що рядок 01-03 форми заповнюється підприємствами, установами та організаціями з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб, а рядок 04 форми — підприємствами, установами та організаціями з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
79353

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19669

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13557

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді