Періодичність перевірок підприємств відтепер визначається по-новому

З 12 червня почала діяти методика розробки критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, затверджена постановою Кабміну від 10 травня 2018 року № 342.

Методикою встановлено єдиний підхід до розробки органами державного нагляду (контролю) критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду.

Введено більш чіткі вимоги для оцінки і визначення ступеня ризику від провадження такої діяльності, що забезпечить оптимальний перерозподіл уваги органів державного нагляду (контролю) від менш ризикових суб’єктів господарювання до більш ризикових.

Критерії визначаються на основі виявлених зв’язків між негативними наслідками (з урахуванням їх масштабу, причин (умов) і кількості) і відповідними кількісними і якісними показниками (характеристиками) господарської діяльності суб’єктів господарювання.

При розробці критеріїв визначаються чіткі та зрозумілі показники, за якими визначається ступінь ризику, а за кожним показником критеріїв нараховуються бали. Кількість балів повинна відображати ступінь відповідного ризику.

Для визначення ризиків настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності застосовується форма згідно з додатком 1.

Скачати Додаток 1

Зміниться періодичність проведення перевірок підприємств

Для визначення вичерпного переліку критеріїв, їх показників, кількості балів за кожним показником, шкали балів та періодичності проведення планових заходів державного нагляду (контролю) застосовується форма згідно з додатком 2.

Скачати Додаток 2

Зміниться періодичність проведення перевірок підприємств

Детальніше про нову методику ви можете дізнатися зі статті.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23581

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36682

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10433

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32571

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163431

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді