Держпраці запрошує долучитися до формування Громадської ради

Представників інститутів громадянського суспільства запрошують долучитися до формування Громадської ради при Держпраці

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» запрошуємо представників інститутів громадянського суспільства (громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об’єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних засобів масової інформації та інших непідприємницьких товариств і установ, що легалізовані в установленому порядку і провадять діяльність на території України) подати заявки для участі в установчих зборах з формування Громадської ради при Державній службі України з питань праці.

Склад Громадської Ради Держпраці формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування з числа осіб, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі Громадської Ради та кандидатури яких внесені відповідними інститутами громадянського суспільства.

Не можуть бути членами громадської ради:

  • народні депутати;
  • посадові особи органів державної влади (навіть якщо їх делегували інститути громадянського суспільства).

До складу зазначеної громадської ради можуть входити представники інститутів громадянського суспільства, які провадять свою діяльність у сфері, пов’язаній з діяльністю Держпраці (зокрема, у сфері промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкового державного соціального страхування, та з інших питань, визначених Положенням про Державну службу України з питань праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2015 № 96).

Держпраці запрошує долучитися до формування Громадської ради Читайте також: Формуємо превентивну культуру охорони праці

Інститути громадянського суспільства делегують лише одного представника незалежно від осередків, філій, представництв. Делеговані інститутами громадянського суспільства особи мають бути особисто присутні на установчих зборах.

Для участі в зборах потрібно подати заяву ініціативній групі у довільній формі. Вона має бути підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

СКАЧАТИ ЗРАЗОК ЗАЯВИ

Держпраці запрошує долучитися до формування Громадської ради

До заяви додається:

  • рішення, прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради;
  • біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації (додатково в електронному вигляді для оприлюднення);
  • копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг із статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку;
  • інформація про отримання інститутом громадянського суспільства як володільцем бази персональних даних його членів згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних;
  • інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості тощо) протягом року до дня подання заяви (у разі якщо інститут громадянського суспільства працює менше року – за період діяльності) (додатково в електронному вигляді для оприлюднення);
  • відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.

Документи для участі в установчих зборах приймаються до 26 лютого 2018 року включно, з 10:00 до 17:00 щодня, окрім вихідних, за адресою: Державна служба України з питань праці, 01025, Київ, вул. Десятинна, 14, кабінет № 104.

Контакти ініціативної групи:

Кукайло Марина Олександрівна – відповідальний секретар ініціативної групи з підготовки установчих зборів громадської ради при Держпраці, e-mail: [email protected], тел./факс (044) 248-74-36;

Маціяшко Валентин Апполінарійович – голова ініціативної групи з підготовки установчих зборів громадської ради при Держпраці, e-mail: [email protected], тел. 528-70-84.

Зубатенко Марина Євгеніївна – головний спеціаліст департаменту охорони праці Федерації профспілок України (тел. 287-40-91).

Установчі збори відбудуться 29 березня 2018 року. Початок роботи об 11-00 год.

Місце проведення: Державна служба України з питань праці, м. Київ, вул. Десятинна, 14, 3-й поверх, зал засідань № 319.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
79353

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19670

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13557

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді