«Довідник спеціаліста з охорони праці» та Печерська райдержадміністрація провели спільну нараду для інженерів з охорони праці

30 січня у Печерській районній в місті Києві державній адміністрації відбулася нарада на тему: «Аналіз робочого травматизму за період 2017 року. Функціонування системи охорони праці, як запорука успіху підприємства».

Звіт Печерської РДА заслухали представники районних держадміністрацій у місті Києві, а саме Голосіївського та Подільського районів; представники підприємств та жителі Печерського району. Очолила нараду завідувач сектором з питань охорони праці Печерської райдержадміністрації Лариса Кузьміч.

У події взяли участь:

  • начальник відділу організації профілактичної роботи та страховий експерт Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та профзахворювань України в місті Києві Олена Бочарова;
  • начальник відділу нагляду в АПК та СКС Головного управління Держпраці у Київській області Світлана Гузевич;
  • головний державний інспектор з охорони праці відділу розслідування нещасних випадків та аварій на виробництві Головного управління Держпраці у Київській області Микола Федоренко;
  • головний редактор журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» Оксана Щанкіна;
  • експерт «Довідника спеціаліста з охорони праці» Ольга Чернетенко.

Зокрема, Ольга Чернетенко виступила з лекцією про атестацію робочих місць за умовами праці та розповіла про зміни у Списках, які дають право на пільгову пенсію.

Начальник відділу нагляду агропромислового комплексу та соціально-культурної сфери Головного управління Держпраці у Київській області Світлана Гузевич розповіла про стан виробничого травматизму в Печерському районі за 2017 рік. За її словами, у звітному періоді сталося на 8 нещасних випадків менше, ніж у минулому році. Водночас по Києву рівень травматизму зріс (постраждало на 75 працівників більше).

«Довідник спеціаліста з охорони праці» та Печерська райдержадміністрація провели спільну нараду для інженерів з охорони праці

Начальник відділу організації профілактичної роботи та страховий експерт Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та профзахворювань України в місті Києві Олена Бочарова проаналізувала нещасні випадки на підприємствах Печерського району та надала статистичні дані щодо основних причин їх виникнення. Це, зокрема:

  • організаційні причини – 69,9%;
  • психофізіологічні причини – 23%;
  • технічні причини – 7,1%.

Працівники були травмовані внаслідок:

  • падіння – 42,3%;
  • обрушення конструкцій та будівель – 9,9%;
  • дії предметів та деталей, що рухаються – 15,6%;
  • ДТП – 8,4%;
  • інші причини – 14,5%.

Під час проведення наради експерти з охорони праці обговорили реформування інспекційної системи, яке має відбутися в Україні найближчим часом. Усім присутнім, зокрема, представникам підприємств Печерського району, були надані роз’яснення щодо змін у законодавстві з питань охорони праці.

Фахівці сектору з питань охорони праці Печерської райдержадміністрації систематично нагадують робітникам підприємств про важливість дотримання загальних правил безпеки на робочому місці та наголошують на відповідальності за недотримання трудового розпорядку. Також протягом 2017 року вони долучалися до роботи спецкомісій із розслідування групових та смертельних нещасних випадків.

По закінченню наради усім присутнім були надані слушні поради провідними спеціалістами у галузі хорони праці. Учасники заходу також отримали випуски та подарунки від журналу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді