За недопуск до інспекційного відвідування підприємство оштрафовано на 320 тис. грн

У Харківській області на комунальне підприємство накладено штраф у 320 тисяч гривень за недопуск до проведення інспекційного відвідування з питань оформлення трудових відносин.

До Головного управління Держпраці у Харківській області надійшла ухвала слідчого судді Харківського районного суду про проведення інспекційного відвідування комунального підприємства щодо додержання службовими особами вимог законодавства про працю, зокрема, в частині належного оформлення трудових відносин.

Однак до проведення інспекційного відвідування, яке відбулося 26 грудня 2017 року, керівництво підприємства державного інспектора праці не допустило.

Відповідно до cт. 265 Кодексу Законів про працю України в разі недопущення до проведення перевірки з питань:

  • виявлення порушень щодо фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту);
  • оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві;
  • виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, створення перешкод у її проведенні

юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у стократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Уповноваженою особою ГУ Держпраці у Харківській області 25 січня 2018 року було накладено штраф на комунальне підприємство у розмірі 320 тисяч гривень.

За недопуск до інспекційного відвідування підприємство оштрафовано на 320 тис. грн Читайте також:

За інформацією Держпраці у Харківській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Призначення відповідального за теплове господарство

Як правильно призначити відповідального за теплове господарство? Які вимоги до персоналу та що необхідно знати для безпечної експлуатації теплових установок і мереж? У статті розглянуто ключові аспекти, правила та рекомендації щодо організації теплового господарства на підприємстві.
456

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
58008

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
44005

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді