План перевірок Держпраці на 2024 рік

UA RU
Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Скачайте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.

Контроль за роботодавцями в частині додержання ними законодавства про працю здійснює Державна служба України з питань праці. Вона здійснює планові та позапланові перевірки суб'єктів господарювання.

Наказом від 30.11.2023 № 214 Держпраці затвердила Річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2024 рік. Також річні плани перевірок підприємств на поточний рік оприлюднили Пенсійний фонд України, МВС, НКРЕКП, НКЕК, Держгеонадра, Держгеокадастр, ПФУ, Укртрансбезпека, Держспецзвʼязок та інші органи.

Річний план перевірок — це перелік суб’єктів господарювання, яких конкретна інспекція має намір перевірити наступного року (наступного за роком, в якому такий план складається).

План перевірок Держпраці 2024 передбачає перевірки 19 359 суб’єктів господарювання. Він містить:

  • найменування суб’єкта господарювання;
  • сферу держнагляду (контролю);
  • ступінь ризику — високий або середній;
  • дату початку здійснення заходу;
  • строк перевірки (5 — 10 днів).

Пам'ятайте, перед початком проведення перевірки посадові особи органу контролю повинні пред’явити керівнику підприємства або уповноваженій особі службове посвідчення, що засвідчує посадову особу органу державного нагляду, а також надати копію посвідчення або направлення.

Планові заходи державного нагляду (контролю) Держпраці проводитиме після відповідного рішення Уряду. Якщо протягом року Кабмін відновить планові перевірки, Держпраці послуговуватиметься Планом від дати, коли відновлять перевірки.

Слідкуйте за нашими оновленнями на порталі «Служба охорони праці», щоб не пропустити важливих змін, які стосуються перевірок.

Особливості перевірок під час воєнного стану

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді