Погода погіршується... Не забувайте проводити позапланові інструктажі

Держпраці закликає роботодавців провести з працівниками позапланові інструктажі з охорони праці у разі несприятливих погодних умов.

Дотримання вимог охорони праці та безпечної організації виконання робіт є запорукою запобігання нещасним випадкам.

З метою запобігання виробничому травматизму відповідальним особам потрібно вжити відповідних заходів для організації безпечного виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

Позапланові інструктажі з охорони праці під час несприятливих погодних умов Особливо серйозно слід поставитися до виконання робіт на відкритому повітрі під час морозів

Держпраці закликає керівників підприємств, установ, організацій приділити особливу увагу:

Позапланові інструктажі з охорони праці під час несприятливих погодних умовНадзвичайно важливо знати, як надати домедичну допомогу при переохолодженні та відмороженні?

Необхідно провести з працівниками підприємств позапланові інструктажі з охорони праці щодо вимог безпеки та особистої обережності під час пересування територією підприємства та виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

Дотримання вимог охорони праці та безпечної організації виконання робіт допоможе вберегтися від нещасних випадків у зимовий період.

Якщо ж проблем не вдалося уникнути, скористайтеся розробленою експертами інструкцією з надання домедичної допомоги.

СкачатиІнстукція з надання домедичної допомоги


За повідомленням управління Держпраці у Черкаській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Охорона праці і температурний режим у медичному закладі

Охорона праці в медичних закладах починається з вимог до мікроклімату. Зі статті ви дізнаєтеся, які саме вимоги до охорони праці та температурного режиму в медичному закладі передбачені законодавством.
13769

Охорона праці при роботі з комп'ютером

Охорона праці при роботі з ПК: вимоги до облаштування приміщення при роботі з комп'ютером, санітарні норми освітлення, параметри мікроклімату, допустимий рівень вібрації та звукового шуму. Соціальні та профілактичні засоби захисту працівників, медичні огляди, перерви на відпочинок.
69825

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91722

Зразок наказу про простій через спеку

Дотримати вимог законодавства з безпеки праці під час спеки допоможе наказ про простій через спеку. Скачайте зразок такого наказу, розроблений експертом.
1122

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді