Під час перевірки підприємств Кіровоградщини виявлено понад 16 тис. порушень

Від початку 2017 року в Кіровоградській області було перевірено більше 170 суб’єктів господарювання та виявлено понад 16 тис. порушень у сфері охорони праці.

За результатми перевірок до адміністративного суду направлено 18 позовних заяв – призупинено роботу 31 об’єкта, на порушників накладено більше 700 штрафів на суму 246 тис. грн.

Під час перевірки підприємств Кіровоградщини виявлено понад 16 тис. порушень Читайте також: Як Держпраці підприємства перевіряє

Погіршала в області ситуація з травматизмом на виробництві. Від початку року сталося 107 нещасних випадків на виробництві, під час яких постраждали 111 працівників (за аналогічний період минулого року – 77 працівників). Найбільше травмованих працівників – у Кропивницькому (61 особа), у Кіровоградському районі та місті Олександрії (по 7 осіб), у Маловисківському районі (6 осіб), у Знам’янському, Новоукраїнському районах та місті Світловодську (по 4 особи).

Зменшився рівень смертельного травмування працівників (6 проти 14 за аналогічний період минулого року). Зокрема, 2 летальних випадки сталися у сільському господарстві, по 1 випадку на автомобільному транспорті, у газовій, хімічній та харчовій промисловості.

Серед головних причин, що призвели до нещасних випадків – порушення трудової та виробничої дисципліни, зокрема, перебування на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння, а також використання техніки та обладнання, що не пройшли технічні огляди.

З метою попередження нещасних випадків на виробництві, у поточному році фахівцями управління Держпраці проведено на підприємствах та в установах області майже 900 профілактичних заходів з охорони праці та промислової безпеки.

За інформацією Кіровоградської обласної державної адміністрації

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
56914

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
42401

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
176

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80613

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді