Безпека праці лісових господарств Сумщини під пильним наглядом Держпраці

Управління Держпраці у Сумській області повідомило про проведення семінарів-нарад з охорони праці в лісовій галузі в рамках виконання плану роботи на 2017 рік Департаментом нагляду в промисловості й на об’єктах підвищеної небезпеки та за сприяння Державного агентства лісових ресурсів України.

Наради проходили на території 3-ох Державних підприємств Сумської області:

  • ДП «Кролевецьке лісомисливське господарство»;
  • ДП «Шосткінське лісомисливське господарство»;
  • ДП «Конотопське лісове господарство».

«Учасники заходу обговорили питання попередження виробничого травматизму на підприємствах лісового та мисливського господарства, особливості здійснення наглядової діяльності та проведення превентивних заходів органами Держпраці в агропромисловій та соціально-культурній сферах. У ході семінару було розглянуто динаміку рівня виробничого травматизму й причини його виникнення, наголошено на важливості врахування природного неконтрольованого фактору ризику під час виконання робіт у лісі.

Практичною частиною семінару-наради було ознайомлення зі станом охорони праці в лісових та лісомисливських господарствах Сумщини.

Участь у заході взяли: заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС Департаменту нагляду в промисловості й на об’єктах підвищеної небезпеки Державної служби України з питань праці, начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Сумській області, головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів Державного агентства лісових ресурсів України, головний технічний інспектор ЦК Профспілки працівників лісового господарства, заступники начальників та спеціалісти обласних управлінь лісового та мисливського господарства, відповідальні за організацію питань охорони праці обласних підприємств лісового господарства» – прес-служба Управління Держпраці у Сумській області.


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
41465

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
149

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80193

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19942

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді