Як відзначатимуть День охорони праці 2018 в Україні

День охорони праці – 2018 вже не за горами. Нагадаємо, в Україні його відзначають 28 квітня. З цієї нагоди в Держпраці відбулося засідання, учасники якого прийняли офіційне Звернення організаційного комітету з проведення Дня охорони праці в Україні, а також затвердили План заходів.

Девіз Всесвітнього дня охорони праці 2018

У 2018 році тема Всесвітнього дня охорони праці – «Захищене і здорове покоління». Цей девіз збігається із завданнями і метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

За даними Міжнародної організації праці, у світі 541 мільйон молодих працівників віком 15–24 років, зокрема 37 мільйонів дітей, працюють у шкідливих умовах. А це понад 15% робочої сили. Серед молоді рівень травматизму на роботі на 40% вищий, ніж серед працівників старше 24 років.

Заходи до Всесвітнього дня охорони праці 2018 року спрямовані на те, щоб показати надзвичайну важливість вирішення цих проблем та покращення охорони праці молодих працівників. Адже не всі посади доволено займати неповнолітнім.

Звернення оргкомітету з проведення Дня охорони праці в Україні

Забезпечення належних умов праці молодих працівників – одне із пріоритетних завдань, яке сприятиме зменшенню випадків виїзду працездатної молоді в інші країни з метою пошуку гідної роботи. Саме на цьому наголосили у тексті звернення учасники організаційного комітету з проведення Дня охорони праці в Україні.

Як відзначатимуть День охорони праці 2018 в Україні Чи знаєте ви, як визначають умови праці на робочому місці?

Вони також закликали органи державної влади, місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ і організацій сприяти організації гідних і безпечних умов праці для молодих працівників та долучитися до роботи з формування культури безпеки та гігієни праці.

Скачати повний текст Звернення оргкомітету

Як відзначатимуть День охорони праці 2018 в Україні

Заходи до Дня охорони праці в Україні

З нагоди Дня охорони праці заплановано, зокрема, проведення кампаній «моніторингу рівня безпеки та гігієни праці молодих працівників». Це відбуватиметься шляхом створення спільних комісій, що постійно взаємодіють та здійснюють контрольні й інформаційні заходи заради виявлення фактів незадовільних умов праці молоді та їх відстеження.

Також заплановані виставки-презентації, на яких можна буде придбати:

Це далеко не всі заходи, які заплановані з нагоди відзначення Дня охорони праці в Україні у 2018 році.

Скачати План заходів

Як відзначатимуть День охорони праці 2018 в Україні

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді