Хто в галузі електроенергетики зобов’язаний проходити атестацію

Міністерство соціальної політики затвердило переліки спеціальностей і посад працівників, які забезпечують виробничі процеси в електроенергетиці. Дізнайтеся, кому тепер потрібно проходити атестацію.

З 30 березня 2018 року діє наказ Мінсоцполітики № 300 «Про затвердження переліків спеціальностей і посад працівників, які забезпечують виробничі процеси в електроенергетиці».

Переліки розроблено з урахуванням постанови Кабміну від 11.09.2007 № 1117 «Про затвердження Державного переліку професій з підготовки кваліфікованих робітників у професійно-технічних навчальних закладах» та постанови Кабміну від 29.04.2015 № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти».

Згідно з ч. 2 і ч. 3 ст. 12 Закону «Про ринок електричної енергії» працівники, що забезпечують виробничі процеси в електроенергетиці, зобов’язані проходити спеціальну підготовку і перевірку знань (атестацію).

Отже, у сфері електричної інженерії визначені такі спеціальності:

  • електроенергетика, електротехніка та електромеханіка;
  • атомна енергетика
  • теплоенергетика
  • гідроенергетика.

Посади працівників, які забезпечують виробничі процеси в електроенергетиці, розподілені відповідно до класифікаційних угруповань.

Скачати перелік посад

Хто в галузі електроенергетики буде зобов’язаний проходити атестацію

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді