Нові розміри страхових виплат за шкоду внаслідок аварій на об’єктах підвищеної небезпеки

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку і правил проведення обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна пожежами та аваріями на об’єктах підвищеної небезпеки

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку і правил проведення обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна пожежами та аваріями на об’єктах підвищеної небезпеки, включаючи пожежовибухонебезпечні об’єкти та об’єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного і санітарно-епідеміологічного характеру, затверджених постановою КМУ від 16.11.2002 № 1788.

Згідно зі змінами (постанова КМУ від 11.02.2016 № 75) у новій редакції викладено поняття: «Треті особи — фізичні та юридичні особи, яким може бути заподіяна або заподіяна пряма шкода внаслідок пожежі та/або аварії на об’єкті підвищеної небезпеки, крім осіб, які несанкціоновано перебували на об’єкті підвищеної небезпеки».

Збільшено розмір:

  • страхової суми, що визначається за кожним конкретним об’єктом підвищеної небезпеки відповідно до категорії небезпеки;
  • страхових виплат на відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров’ю третіх осіб внаслідок настання страхового випадку.

Змінено розмір максимального страхового тарифу у відсотках страхової суми на 12 місяців, що визначається залежно від категорії небезпеки об’єкта підвищеної небезпеки. Згідно із зміною у додатку 2 страховик має право відмовити у виплаті страхового відшкодування у випадках, передбачених статтею 26 Закону України «Про страхування» від 07.03.1996 № 85/96-ВР, а також у разі: коли відшкодування шкоди, заподіяної майну особи та/або природним ресурсам, територіям та об’єктам природно-заповідного фонду, передбачено іншими договорами страхування, укладеними за обов’язковими видами страхування, визначеними статтею 7 Закону України «Про страхування».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
49632

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
186637

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
9297

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
81105

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді