Визначено найбільш травмонебезпечні галузі у I півріччі 2019 року

UA RU
За 6 місяців 2019 року в Україні сталося 1943 нещасних випадки, з яких 207 — смертельних. Такі дані оприлюднила Держпраці.

В аналогічному періоді минулого року нещасних випадків було більше — 2061 (з них 187 смертельних).

Найбільше нещасних випадків сталося у Дніпропетровській області (300), а найменше — у Закарпатській (18). При цьому смертельних випадків найбільше було у Львівській області та м. Київ (23).

Перевірте свої знання з охорони праці

Якщо аналізувати дані за галузями нагляду, найбільш травмонебезпечними виявилися соціально-культурна сфера та торгівля. За 6 місяців поточного року у цій сфері сталося 460 нещасних випадків, 31 з яких закінчився смертю працівника.

Найменше нещасних випадків було у такій галузі нагляду, як котлонагляд, підйомні споруди (травмувалося 7 працівників).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
7692

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
80080

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
63222

Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві

У разі настання нещасних випадків, які завдали шкоди робітникам або іншим людям, роботодавець зобов’язаний вжити всіх зусиль для організації неупередженої та повної перевірки обставин таких подій. У статті розповідаємо не лише про загальну процедуру розслідування нещасних випадків, а й про те, як провести розслідування в умовах воєнного стану.
131387

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді