Определены наиболее травмоопасные отрасли в I полугодии 2019 года

RU UA
За 6 месяцев 2019 года в Украине произошло 1 943 несчастных случая, из которых 207 — смертельные. Такие данные обнародовала Гоструда.

В аналогичном периоде прошлого года несчастных случаев было больше — 2 061 (из них 187 со смертельным исходом).

Больше всего несчастных случаев произошло в Днепропетровской области (300), а меньше всего — в Закарпатской (18). При этом больше всего смертельных случаев зафиксировано во Львовской области и г. Киев (23).

Проверьте свои знания по охране труда

Если анализировать данные по отраслям надзора, наиболее травмоопасными оказались социально-культурная сфера и торговля. За 6 месяцев текущего года в этой сфере произошло 460 несчастных случаев, 31 из которых закончился смертью работника.

Меньше всего несчастных случаев произошло в такой отрасли надзора, как котлонадзор, подъемные сооружения (пострадало 7 человек).

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
49634

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
186637

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
9298

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
81106

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді