З початку 2017 року 996 роботодавців порушили права осіб з інвалідністю

Упродовж січня–жовтня 2017 року державними інспекторами з питань праці проведено 3902 перевірки з питань зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю. Порушення законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю встановлено у 996 роботодавців, зокрема в 463 бюджетних організаціях.

Найбільша кількість порушень – це невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю – 565 або 47% від загальної кількості порушень.

На виконання приписів державних інспекторів з питань праці 136 роботодавців зареєструвалися у відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів, 302 роботодавця подали звіти про зайнятість та працевлаштування інвалідів, 276 роботодавців виконали норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, працевлаштовано 172 особи з інвалідністю.

З початку 2017 року 996 роботодавців порушили права осіб з інвалідністю Читайте також: Як проявляється дискримінація на ринку праці

Нагадуємо, Держпраці здійснює державний контроль за дотриманням вимог законодавства про працю, зайнятість населення, зокрема дотримання прав і гарантій стосовно працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Джерело: Держпраці 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
41465

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
150

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80194

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19942

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді