Осінні семінари з охорони праці успішно пройшли в Одесі, Полтаві, Вінниці та Хмельницькому

Для редакції журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» стало доброю традицією проведення безкоштовних освітніх заходів з актуальних питань охорони праці в різних куточках України, метою яких є підвищення освітнього рівня спеціалістів

Для редакції журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (далі — Довідник) стало доброю традицією проведення безкоштовних освітніх заходів з актуальних питань охорони праці в різних куточках України, метою яких є підвищення освітнього рівня спеціалістів.

Цієї осені заходи для широкого кола слухачів відбулися в Одесі, Полтаві, Вінниці та Хмельницькому. Загалом семінари відвідали близько тисячі спеціалістів з охорони праці.

Лекції читали досвідчені фахівці своєї справи — Ольга Чернетенко, редактор-експерт Довідника, та Микола Федоренко, головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Київській області, постійний автор Довідника.

На семінарах докладно розглянули такі питання: пільги та компенсації за роботу із важкими та шкідливими умовами праці, атестація робочих місць за умовами праці, проведення робіт за нарядом-допуском та допуск сторонніх організацій на територію діючого підприємства.

Також слухачам було представлено експертно-правову систему «Експертус Охорона праці» та продемонстровано її можливості.

Усі учасники семінарів отримали подарунковий випуск журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці», сертифікат на знижку на передплату у видавництві та сертифікат учасника. Але головним надбанням стала можливість отримати відповіді експертів на нагальні питання та поспілкуватися з колегами.

Команда напряму «Експертус Охорона праці» щиро вдячна спільноті спеціалістів з охорони праці кожного міста за проявлений інтерес до наших заходів та небайдужість до збереження людського життя. Дякуємо за ваші відгуки, позитивні емоції та приємні спогади про кожне місто.

Окремо подяку висловлюємо нашим партнерам ― осередкам професійних спілок, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, уповноваженим особам міських та обласних адміністрацій, територіальним управлінням, представникам Держпраці та консультаційним центрам з охорони праці. Ваша підтримка стала запорукою успіху проведення семінарів. Маємо надію, що ця співпраця  продовжиться і надалі.

 Чекайте на нові семінари від Довідника у 2016 році!

Як проходили семінари у різних містах — можете переглянути на світлинах

ЖУРНАЛИ ДЛЯ СПЕЦІАЛІСТА З ОХОРОНИ ПРАЦІ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді