Журнал реєстрації нарядів-допусків на виконання вогневих робіт

Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
Ознайомтеся з правилами оформлення та зберігання журналу реєстрації нарядів-допусків на виконання вогневих робіт.

Скачати бланки

1.

Журнал реєстрації нарядів-допусків на виконання вогневих робіт

2.

Журнал реєстрації нарядів-допусків на виконання вогневих робіт (для суден, які будуються та ремонтуються)

3.

Журнал реєстрації нарядів-допусків на виконання вогненебезпечних робіт (для суден, які будуються та ремонтуються)

Вогневі роботи — виробничі операції, пов’язані із застосуванням відкритого вогню, іскроутворенням та нагріванням до температур, які можуть спричинити загорання матеріалів і конструкцій. Це, зокрема, електро- та газозварювання, бензогазорізка, роботи з використанням паяльних ламп, переносних горнів, розігрів бітумів, смол тощо.

Зазвичай на вогневі роботи, які здійснюють у визначених місцях постійного проведення, наряд-допуск не оформлюють, але тимчасові вогневі роботи проводять лише після оформлення наряду-допуску (п. 10.3, 10.4 Правил пожежної безпеки для підприємств з переробки ефірно-олійної сировини, затверджених наказом Мінагрополітики та МНС від 10.04.2007 № 252/235).

Видачу та повернення наряду-допуску на виконання вогневих робіт реєструють у спеціальному журналі з присвоєнням наступного за порядком номера.

Форми журналів реєстрації видачі нарядів-допусків

Як заповнювати журнал реєстрації нарядів-допусків на виконання вогневих робіт

Журнали реєстрації видачі нарядів-допусків, незаповнені бланки і закриті наряди-допуски зберігають у особи, яка їх видає. Місце та строк зберігання закритих нарядів-допусків визначає керівник виробничого підрозділу.

Аркуші журналу нумерують, прошивають та проставляють на них печатку. Кількість прошитих листів засвідчує підписом особа, яка видала журнал (наприклад, примітка до наряду-допуску, наведеному у додатку 4 до Правил пожежної безпеки в лісах України, затверджених наказом Держкомлісгоспу України від 27.12.2004 № 278).

Журнал реєстрації вогневих робіт належить до документів тимчасового (до 3 років) зберігання (за мірою заповнення). Строки його зберігання визначає керівник виробничого підрозділу залежно від видів виконуваних робіт (від 30 діб до 3 років).

Журнал реєстрації нарядів-допусків на виконання вогневих робіт



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді