Під час планових перевірок кар’єрів Закарпаття виявлені технічні та документальні порушення

Дві планові перевірки провели нещодавно інспектори Управління Держпраці у Закарпатській обл. на кар’єрах у с. Мужієво Берегівського району (ПрАТ «Берегівський кар’єр») та у с. Підгірному на Іршавщині (ТОВ «Волоське»).

У Берегівському кар’єрі виявлено наступні порушення:

  • не визначено параметри призми обвалення уступів маркшейдерською службою підприємства;
  • відсутнє огородження рухомих частин приводу грохота;
  • пристрої для аварійної зупинки конвеєрів у несправному стані;
  • закінчився термін дії акта про надання гірничого відводу;
  • відсутня книга маркшейдерських вказівок;
  • на підприємстві немає журналу обліку стану маркшейдерської опорної геодезичної сітки та картограми відповідності топографічних планів сучасному стану місцевості;
  • відсутні плани гірничих виробок за горизонтами, зведений план гірничих виробок кар’єра, розрізи гірничих виробок кар’єра, картограма і т.д.

Порушення, що виявлені в Іршавському кар’єрі:

  • відсутній контроль за станом бортів, траншей, уступів, відвалів;
  • пристрої для аварійної зупинки конвеєрів несправні;
  • відсутні огородження рухомих частин приводу грохота, приводних барабанів стрічкових конвеєрів, ланцюгового приводу живильника;
  • на підприємстві немає інструкції з охорони праці, аптечки, засобів пожежогасіння на робочому місці машиніста дробарки.

«Деякі порушення, – пояснює головний держінспектор відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді та на виробництвах і об’єктах підвищеної небезпеки Управління Андрій Ковальчук, – на перший погляд можуть видатися незначними. Однак практика переконує: навіть несуттєві недоліки можуть  призвести до великої біди, адже від неухильного виконання вимог законодавства напряму залежить здоров’я і життя працівників».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
79352

Особливості охорони праці неповнолітніх

Особливості охорони праці неповнолітніх завжди були актуальними для роботодавців. Зі статті ви довідаєтеся: які умови прийняття на роботу неповнолітніх осіб, який час відпочинку для неповнолітніх передбачає законодавство, скільки має тривати робочий час для неповнолітніх, як звільнити неповнолітнього працівника.
19666

План перевірок Держпраці на 2024 рік

Планові заходи державного нагляду здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду. Завантажте План графік перевірок Держпраці на 2024 рік та перевірте, чи є у ньому ваше підприємство.
13557

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді