Планові перевірки частково повертаються

Планові перевірки стосуватимуться, зокрема, ЗІЗ, ліфтів і ліфтового обладнання, електричних та електронних пристроїв, обігрівачів

Уряд дозволив планові перевірки деяких видів нехарчової продукціїКабмін постановою від 06.09.2024 № 1052 (далі — Постанова) частково поновив планові перевірки органами ринкового нагляду деяких видів нехарчової продукції, що може бути потенційно небезпечною для споживачів.

Перевірка нехарчової продукції: які документи підготувати?

Постанова внесла зміни до постанов КМУ:

  • «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» від 13.03.2022 № 303;
  • «Про припинення здійснення державного контролю нехарчової продукції в умовах воєнного стану» від 03.05.2022 № 550.

Отже, після того як планові перевірки були призупинені через воєнний стан, зараз контрольні заходи поступово відновлюються.

Органи державного нагляду перевірятимуть:

Держпраці:

Укртрансбезпека:

  • колісні транспортні засоби, нові частини та обладнання, які можуть бути встановлені або використані на колісних транспортних засобах.

Держлікслужба:

  • медичні вироби та допоміжні засоби до них в частині їх відповідності вимогам Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 № 753;
  • медичні вироби для діагностики in vitro та їх допоміжні засоби в частині їх відповідності вимогам Технічного регламенту щодо медичних виробів для діагностики in vitro, затвердженого постановою КМУвід 02.10.2013 № 754;
  • активні медичні вироби, які імплантують, в частині їх відповідності вимогам Технічного регламенту щодо активних медичних виробів, які імплантують, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02.10.2013 № 755.

Держпродспоживслужба:

  • іграшки;
  • електричне та електронне обладнання; 
  • обігрівачі приміщень та комбіновані обігрівачі.

Часткове повернення державного нагляду сприятиме покращенню якості та безпеки нехарчової продукції, наблизить український споживчий ринок до внутрішнього європейського ринку та сприятиме укладенню Угоди про «промисловий безвіз» між Україною та ЄС.

Джерело: Мінекономіки

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Види первинних засобів пожежогасіння

Що належить до первинних засобів пожежогасіння, які первинні засоби пожежогасіння використовуються на виробництві, як правильно їх обрати та розмістити. Відповіді на ці та інші питання про первинні засоби пожежогасіння дає експерт із питань охорони праці та пожежної безпеки.
38526

Перевірка знань з охорони праці

Хто повинен проходити перевірку знань з охорони праці та з якою періодичністю? Як відбувається така перевірка? Які зміни в організації проведення перевірки відбулися під час карантину? Усі відповіді — далі в статті.
67981

Атестація робочих місць за умовами праці медпрацівників

У закладах охорони здоров’я, як і на всіх інших підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності й господарювання, потрібно проводити атестацію робочих місць. Однак з огляду на характер праці медичних працівників атестація їхніх робочих місць суттєво відрізняється від атестації на промислових підприємствах.
12715

Цільовий інструктаж з охорони праці

Коли та як проводити цільовий інструктаж з охорони праці? Хто відповідальний за його проведення, яку документацію необхідно оформити та що робити, якщо працівник не пройшов інструктаж? Детальні відповіді на ці важливі питання чекають у статті.
63093

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді