Нові правила перетину кордону з ЄС

Штампів у паспорті більше не буде, але потрібні біометричні дані

Нові правила перетину кордону з ЄСЄвропейський Союз змінить правила перетину кордону. Тепер замість штампів у паспорті — сканування обличчя та відбитків пальців.

У «Дії» з’явились нові документи

Із 10 листопада 2024 року на кордонах Євросоюзу запрацює нова IT-система Entry/Exit System (EES). Вона автоматично фіксуватиме в’їзд і виїзд усіх іноземців до країн Шенгенської зони. Це стосується всіх негромадян ЄС, незалежно від наявності візи чи безвізу.

EES одноразово зафіксує біометричні дані та зберігатиме їх протягом трьох років. Реєстрація проходитиме автоматично через термінали самообслуговування. У подальшому при кожному перетині кордону потрібно буде сканувати паспорт у терміналі.

Якщо людина відмовиться від біометрії, їй заборонять в’їзд на територію країн ЄС.

Євросоюз запроваджує EES для того, щоб:

  • спростити перетин кордонів;
  • посилити безпеку за допомогою біометричних документів;
  • запобігти використанню підроблених паспортів;
  • протидіяти нелегальній міграції.

Джерело: Урядовий портал

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Види первинних засобів пожежогасіння

Що належить до первинних засобів пожежогасіння, які первинні засоби пожежогасіння використовуються на виробництві, як правильно їх обрати та розмістити. Відповіді на ці та інші питання про первинні засоби пожежогасіння дає експерт із питань охорони праці та пожежної безпеки.
38526

Перевірка знань з охорони праці

Хто повинен проходити перевірку знань з охорони праці та з якою періодичністю? Як відбувається така перевірка? Які зміни в організації проведення перевірки відбулися під час карантину? Усі відповіді — далі в статті.
67981

Атестація робочих місць за умовами праці медпрацівників

У закладах охорони здоров’я, як і на всіх інших підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності й господарювання, потрібно проводити атестацію робочих місць. Однак з огляду на характер праці медичних працівників атестація їхніх робочих місць суттєво відрізняється від атестації на промислових підприємствах.
12715

Цільовий інструктаж з охорони праці

Коли та як проводити цільовий інструктаж з охорони праці? Хто відповідальний за його проведення, яку документацію необхідно оформити та що робити, якщо працівник не пройшов інструктаж? Детальні відповіді на ці важливі питання чекають у статті.
63093

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді