Як реєструвати торговельні марки за вимогами ЄС

Як складати, подавати заявку, проводити експертизу й міжнародну реєстрацію

Як реєструвати торговельні марки за вимогами ЄСМінекономіки наказом від 06.08.2024 № 19889 адаптувало до вимог Євросоюзу Правила складання, подання заявки на торговельну марку, заявки на міжнародну реєстрацію торговельної марки та проведення експертизи заявки на торговельну марку, міжнародної реєстрації торговельної марки з поширенням на Україну (далі — Правила). Документ набрав чинності 18 вересня 2024 р.

Декларацію відповідності з охорони праці можна подати через єДозвіл

Нові Правила реєстрації торговельних марок — це важливий крок до модернізації законодавчої бази у сфері інтелектуальної власності в Україні. Оновлення регламентів відкриває нові можливості для українських виробників на міжнародних ринках. Електронна система подання заявок спрощує та прискорює процес реєстрації. Ці зміни допоможуть українським підприємцям не тільки закріпити свої позиції на внутрішньому ринку, а й ефективно виходити на міжнародні ринки, захищаючи свої бренди на глобальному рівні.

Правила регламентують:

  • хто має право подати заявку;
  • перелік документів для заявника;
  • процедури подання міжнародних торговельних марок за Мадридською системою реєстрації;
  • особливості проведення експертизи заявок, поданих за національною та міжнародною процедурами.

Торговельна марка (ТМ) — це позначення, яке слугує для вирізнення (ідентифікації) товарів і послуг різних виробників на ринку. Реєстрація ТМ надає виключні права на неї. Це означає, що користуватися та розпоряджатися зареєстрованою ТМ може лише її власник.

Правила також:

  • врегульовують питання подання електронних заявок і проведення їх експертизи;
  • передбачають реєстрацію таких видів торговельних марок — звукові, позиційні, орнаментні, рухові, голографічні, мультимедійні, а також особливості реєстрації кольору та комбінації кольорів;
  • визначають порядок перевірки факту застосування щодо заявника або держави заявника санкцій, а також правові наслідки застосованих санкцій.

До відома. Водночас утратив чинність наказ Державного патентного відомства України «Про затвердження Правил складання і подання заявки на видачу свідоцтва України на знак для товарів і послуг» від 28.07.1995 № 116.

Джерело: Мінекономіки

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Види первинних засобів пожежогасіння

Що належить до первинних засобів пожежогасіння, які первинні засоби пожежогасіння використовуються на виробництві, як правильно їх обрати та розмістити. Відповіді на ці та інші питання про первинні засоби пожежогасіння дає експерт із питань охорони праці та пожежної безпеки.
38526

Перевірка знань з охорони праці

Хто повинен проходити перевірку знань з охорони праці та з якою періодичністю? Як відбувається така перевірка? Які зміни в організації проведення перевірки відбулися під час карантину? Усі відповіді — далі в статті.
67981

Атестація робочих місць за умовами праці медпрацівників

У закладах охорони здоров’я, як і на всіх інших підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності й господарювання, потрібно проводити атестацію робочих місць. Однак з огляду на характер праці медичних працівників атестація їхніх робочих місць суттєво відрізняється від атестації на промислових підприємствах.
12714

Цільовий інструктаж з охорони праці

Коли та як проводити цільовий інструктаж з охорони праці? Хто відповідальний за його проведення, яку документацію необхідно оформити та що робити, якщо працівник не пройшов інструктаж? Детальні відповіді на ці важливі питання чекають у статті.
63093

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді