Декларацію відповідності з охорони праці можна подати через єДозвіл

Для бізнесу стала доступна перша послуга в електронній системі дозвільних документів

Декларацію відповідності з охорони праці можна подати через єДозвілРозпочала роботу Єдина державна електронна система дозвільних документів єДозвіл. Із 18 вересня 2024 року для підприємців стала доступною перша електронна послуга.

Представники бізнесу на порталі «Дія» мають змогу зареєструвати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці.

Декларація з охорони праці: запитання та експертні роз’яснення

Ця послуга є частиною комплексної послуги е-Підприємець. Раніше декларацію реєстрував територіальний центр Держпраці протягом п’яти днів.

Відтепер процес подання декларацій буде автоматизованим. Суб’єкт господарювання має змогу подати декларацію зручно й швидко в один клік, а єДозвіл автоматично перевірить та зареєструє її.

Система прослідкує за повнотою інформації та вкаже, якщо якесь із полів не заповнене.

Зараз Уряд працює над розширенням переліку послуг, які бізнес зможе отримати через єДозвіл.

На засіданні 13 вересня Уряд додав до цього переліку висновок Мінекономіки, який дає право подовжити граничний строк розрахунків за експортно-імпортними операціями. Ця послуга запрацює у жовтні й теж буде доступною в «Дії».

Нагадаємо, рішення про запуск єДозволу Кабмін ухвалив 5 липня 2024 року.

Джерело: Урядовий портал

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46913

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30103

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10550

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47604

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183232

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді