Про додаткові заходи пожежної безпеки на підприємствах ПЕК

Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 10 липня 2015 року № 447 затверджено План додаткових організаційно-технічних заходів з пожежної безпеки на підприємствах паливно-енергетичного комплексу (ПЕК)

Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 10 липня 2015 року № 447 затверджено План додаткових організаційно-технічних заходів з пожежної безпеки на підприємствах паливно-енергетичного комплексу (далі – План).

Серед заходів пожежної безпеки Планом передбачені, зокрема, такі:

  • перевірити технічний стан баз і складів паливно-мастильних матеріалів, звернути увагу на стан території навколо них, особливо щодо захаращеності, неприбраного сміття, наявності сухостою;
  • привести у відповідність до вимог нормативних документів з пожежної безпеки місця зберігання вибухонебезпечних речовин, передусім щодо окремого утримання балонів з горючими газами та балонів з киснем у спеціально обладнаних негорючими матеріалами спорудах для захисту від сонячного проміння на відкритих майданчиках;
  • здійснити позапланові випробування систем виявлення і гасіння пожеж, пожежної техніки, внутрішнього й зовнішнього водогонів, утримувати у належному стані під’їзди до джерел водопостачання;
  • провести позапланову інвентаризацію наявних засобів пожежогасіння, перевірити комплектацію пожежних кран-комплектів, звернути увагу на наявність належного запасу піноутворювача, здійснити заміри рівня води в пожежних резервуарах;
  • перевірити стан утримання шляхів евакуації та евакуаційних виходів, наявність у визначених місцях планів евакуації, схем розміщення засобів пожежогасіння;
  • уточнити наявність необхідної кількості засобів індивідуального захисту, медичних аптечок й медичних засобів для надання домедичної допомоги;
  • організувати протипожежні тренування з гасіння можливих пожеж на базах та складах паливно-мастильних матеріалів;
  • провести позапланові протипожежні інструктажі з працівниками, які зайняті на роботах з підвищеною пожежною небезпекою;.
  • провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення виникнення лісових і торф’яних пожеж, горіння сухої трави, стерні чи очерету в охоронних зонах ліній електропередачі та нафто- і газопроводів.

Даний план розроблено з метою недопущення на об’єктах паливно-енергетичного комплексу випадків, подібних пожежі, що сталася 8 червня 2015 року на території нафтобази ТОВ «Побутрембудматеріали» у смт. Глеваха Васильківського району Київської області. 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді