Українці отримають п’ятиденний відпочинок на Великдень

Розпорядження Кабміну «Про перенесення робочих днів у 2019 році» набуло чинності.

Набуло чинності розпорядження Кабміну від 10 січня 2019 року № 7-р. Цим розпорядженням Уряд рекомендує керівникам підприємств (крім органів Пенсійного фонду, Укрпошти, Державного казначейства та банківських установ) для працівників, яким встановлений п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями у суботу та неділю, перенести у 2019 році робочі дні таким чином:

  • з вівторка 30 квітня на суботу 11 травня;
  • з понеділка 30 грудня на суботу 21 грудня;
  • з вівторка 31 грудня на суботу 28 грудня.

Оскільки святкові дні 1 травня — День праці та 1 січня — Новий рік у 2020 році випадають на середу, відбувається перенесення робочих днів.

Скачати розпорядження Кабміну «Про перенесення робочих днів у 2019 році»

розпорядження Кабміну «Про перенесення робочих днів у 2019 році»

Отже, в 2019 році, завдяки перенесенню робочих днів, очікується 5 вихідних підряд: з 27 квітня до 1 травня 2019 року (28 квітня (неділя) — Великдень, тому вихідний день переноситься на понеділок, 29 квітня).

На 9 травня (четвер) буде один вихідний. 11 травня (субота) потрібно буде відпрацювати за 30 квітня.

4 дні відпочинку випадають з 29 грудня 2019 по 1 січня 2020 (30 і 31 грудня потрібно буде заздалегідь відпрацювати 21 та 28 грудня).

Зверніть увагу!

Розпорядження Кабміну щодо перенесення робочих днів мають рекомендаційний характер. У разі прийняття рішення про перенесення робочих днів роботодавець на підставі ст. 67 Кодексу законів про працю України видає відповідний наказ за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації не пізніше ніж за два місяці до таких днів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Тривалість робочого часу

Тривалість робочого часу - це гарантія того, що працівник не буде вимушений працювати надмірно, що може призвести до перевтоми, зниження працездатності та погіршення стану здоров'я. Яка максимальна тривалість робочого часу? Чи змінилась тривалість робочого часу під час військового стану? Відповіді на ці та інші питання, пов’язані з балансом робочого часу, — у статті.
44777

Перенесення робочих днів

Щороку Кабмін видає розпорядження про перенесення робочих днів. Через військовий стан в Україні діють інші норми законодавства. Дізнайтеся, більше про них зі статті.
29829

Як правильно залучати працівників до надурочних робіт

Перш ніж навантажити працівників додатковою роботою, потрібно звіритися із законодавством, яке визначає порядок застосування надурочних робіт. Що змінилося під час воєнного стану — дізнайтеся зі статті.
13970

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді