Наказ про додаткові внутрішньозмінні регламентовані перерви для відпочинку

Скачайте наказ про додаткові перерви для відпочинку, які надаються працівникам, котрі виконують роботи з екранними пристроями

Мінімальні вимоги безпеки та захисту здоров’я під час роботи з екранними пристроями всіх типів і моделей установлюють Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями, затверджені наказом Мінсоцполітики від 14.02.2018 № 207 (далі — Вимоги). Дія документа поширюється на всі підприємства незалежно від форм власності, організаційно-правової форми та видів діяльності.

Основні вимоги до роботи з екранними пристроями

Екранні пристрої — електронні засоби, які відтворюють будь-яку графічну або алфавітно-цифрову інформацію (на основі електронно-променевої трубки, рідкокристалічні, плазмові, проекційні, органічні світлодіодні монітори й інші новітні розробки у сфері інформаційних технологій).

Відповідно до Вимог роботодавець зобов’язаний серед іншого за рахунок тривалості робочої зміни організувати внутрішні регламентовані перерви для відпочинку згідно з ДСанПіН 3.3.2.007-98 «Державні санітарні правила і норми роботи з візуальними дисплейними терміналами електронно-обчислювальних машин», затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря України від 10.12.1998 № 7.

Чому важливо встановлювати додаткові перерви для працівників, які працюють з екранними пристроями. Справа в тім, що така робота зазвичай характеризується інтенсивною розумовою діяльністю з підвищеним напруженням зору та концентрацією уваги на тлі нервово-емоційного напруження. Якщо ця робота ще й пов’язана з високим ступенем відповідальності, це може призводити до нервово-емоційного виснаження.

Пропонуємо ознайомитися зі зразком наказу про додаткові внутрішньозмінні регламентовані перерви для відпочинку, розробленим експертом.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді