Мінсоцполітики визначило, як роботодавці мають звітувати про працевлаштування осіб передпенсійного віку

Потреба у визначенні такої процедури з’явилася після запровадження з 2018 року обов'язку для підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб забезпечити квоту із працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Мінсоцполітики повторно представило для громадського обговорення проект змін до «Порядку надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. № 271.

Зміни повязані із появою із 2018 року обов’язку для підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб забезпечити квоту у розмірі не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років.

Як проявляється дискримінація на ринку праці Дізнайтеся більше про вимоги до працевлаштування осіб передпенсійного віку діятимуть у 2018 році

Тож проектом наказу визначено процедуру надання підприємствами, установами та організаціями з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

В оновленій формі інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню за 20__ рік, потрібно зазначати:

  • у рядку 05 середньооблікову чисельність штатних працівників за звітний рік, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону залишилося 10 і менше років.
  • у рядку 06 чисельність громадян, яких планується працевлаштувати в поточному році у рахунок квоти.

Мінсоцполітики визначило, як роботодавці мають звітувати про працевлаштування осіб передпенсійного віку Корисний сервіс для Вас:

Калькулятор стажу

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма навчання з охорони праці

Найважливіша інформація для роботодавців щодо організації навчання з охорони праці на підприємстві: тематичний план і програма навчання з питань охорони праці, документи, потрібні для проведення навчання та перевірки знань з ОП, нормативне регулювання.
50490

Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство

Посадова інструкція відповідального за електрогосподарство: обов’язкові розділи та їх послідовність. На що треба звернути увагу при складанні посадової інструкції. Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство.
52967

Регулювання питань охорони праці в колективному договорі

Регулювання питань охорони праці у колективному договорі: нормативні акти; зміст; порядок розробки, узгодження, підписання та затвердження договору; внесення змін; реєстрація колективного договору. Скачайте зразок Розділ охорона праці в колективному договорі.
34110

Перевезення небезпечних вантажів

Небезпечні вантажі становлять потенційну загрозу для людини й навколишнього середовища. У статті ви знайдете відповіді на такі питання: що таке небезпечний вантаж, чим укомплектувати транспортні засоби, що перевозять такий вантаж, які документи оформити та які вимоги до виробничого персоналу
12709

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді