У працевлаштованих пенсіонерів субсидію не забиратимуть

Міністр соціальної політики України розповів, як розраховують розмір субсидії у випадку, якщо пенсіонер виходить на роботу.

Часто пенсіонерів вводять в оману, кажучи, що субсидію заберуть якщо вони працевлаштуються. Міністр соціальної політики України Андрій Рева рекомендує не вірити тим, хто розповсюджує таку неправду. Адже єдиний критерій для розрахунку розміру субсидії –дохід людини.

Тому працюючі пенсіонери мають право на субсидію на основі пенсії і заробітної плати. Тим, хто перестав працювати, беруть до уваги розмір місячної пенсії за місяць, що передує зверненню за субсидією.

Якщо пенсіонер перестав працювати, чи вийшов на пенсію, йому потрібно протягом місяця з Декларацією звернутися в управління соцзахисту і допомогу перерахують з урахуванням лише одного доходу – пенсії.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як забезпечується охорона праці жінок, неповнолітніх та осіб з інвалідністю

Охорона праці жінок, неповнолітніх, інвалідів забезпечується відповідними законодавчими нормами. Адже через певні фізичні, фізіологічні та інші особливості жінкам, неповнолітнім, інвалідам складніше реалізувати своє право на працю. У статті розповідаємо, як забезпечити рівні можливості для всіх працівників, незалежно від статі, віку чи інвалідності, та створити безпечні умови праці для всіх.
40994

Доплата за шкідливі умови праці

Чинним законодавством передбачені пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці. Зі статті ви дізнаєтеся, як нараховується доплата за шкідливі умови праці, якими нормативно-правовими актами це регулюється та яка відповідальність чекає на тих, хто порушує вимоги щодо призначення доплат.
28839

Які пільги передбачені для працівників, зайнятих на покрівельних роботах

Окремі види покрівельних робіт належать до робіт із шкідливими та важкими умовами праці. Щоб забезпечити соціальні гарантії працівникам, зайнятим у шкідливих і важких умовах праці, держава гарантує їм право на пільги й компенсації. Дізнайтеся, на які пільги можуть розраховувати працівники, зайняті на покрівельних роботах.
2556

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді