Статті за темою Пільги та компенсації

Як забезпечується охорона праці жінок, неповнолітніх та осіб з інвалідністю
Охорона праці жінок, неповнолітніх, інвалідів забезпечується відповідними законодавчими нормами. Адже через певні фізичні, фізіологічні та інші особливості жінкам, неповнолітнім, інвалідам складніше реалізувати своє право на працю. У статті розповідаємо, як забезпечити рівні можливості для всіх працівників, незалежно від статі, віку чи інвалідності, та створити безпечні умови праці для всіх.
40026
Доплата за шкідливі умови праці
Чинним законодавством передбачені пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці. Зі статті ви дізнаєтеся, як нараховується доплата за шкідливі умови праці, якими нормативно-правовими актами це регулюється та яка відповідальність чекає на тих, хто порушує вимоги щодо призначення доплат.
27709
Які пільги передбачені для працівників, зайнятих на покрівельних роботах
Окремі види покрівельних робіт належать до робіт із шкідливими та важкими умовами праці. Щоб забезпечити соціальні гарантії працівникам, зайнятим у шкідливих і важких умовах праці, держава гарантує їм право на пільги й компенсації. Дізнайтеся, на які пільги можуть розраховувати працівники, зайняті на покрівельних роботах.
2389
Особливості використання праці жінок у нічний час
В Україні проголошено рівність чоловіків та жінок у їхньому праві на працю та винагороду за неї . Утім закон обмежує, а подекуди й забороняє роботу жінок у нічний час. Детальніше про обмеження праці жінок на роботах у нічний час та відповідальність за їх недотримання — у статті.
8364
Охорона праці жінок в Україні
Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
30940
Охорона праці осіб з інвалідністю
Охорона праці осіб з інвалідністю передбачена законодавством. Зокрема, на роботодавців покладено обов’язок щодо працевлаштування інвалідів. Дізнайтеся більше про охорону праці інвалідів та зокрема про права інвалідів під час війни.
23745
Пільги та компенсації працівникам, які виконують роботи в підземних приміщеннях
Працівники, зайняті на роботах із важкими та шкідливими умовами праці, мають право на пільги й компенсації. Як визначити, чи належать роботи в підземних приміщеннях до робіт з важкими та шкідливими умовами праці, підкаже наша стаття.
3726
Права працівників на пільги і компенсації
Деякі види робіт можуть мати негативний вплив на працездатність та здоров’я працівників. Законодавством про охорону праці передбачено, що працівники, зайняті на роботах із важкими та шкідливими умовами праці, мають право на пільги й компенсації. На які саме — розповідаємо у статті.
4894