Змінилася процедура видачі посвідчень експертам з промислової безпеки

Набув чинності наказ Мінсоцполітики від 29 травня 2018 року № 785 «Про внесення змін до Порядку атестації фахівців, які мають право проводити технічний огляд та/або експертне обстеження устаткування підвищеної небезпеки».

Мінсоцполітики наказом від 29.05.2018 № 785 внесло зміни до Порядку атестації фахівців, які мають право проводити технічний огляд та/або експертне обстеження устаткування підвищеної небезпеки (затверджений наказом Держгірпромнагляду від 20.12.2006 № 16). Документ набув чинності 21 серпня 2018 року.

Порядок визначає процедуру атестації фахівців, які мають право проводити технічний огляд та/або експертне обстеження машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Змінилася процедура видачі посвідчень експертам з промислової безпеки Де проводять підготовку? Які документи потрібно подавати до навчального закладу? Відповіді на ці та інші питання дає експерт у статті «Як стати технічним експертом із промислової безпеки».

Експерт технічний із промислової безпеки — атестований фахівець, який має підготовку з питань проведення технічних оглядів та/або експертних обстежень та отримав право проводити технічний огляд та/або експертне обстеження.

Пройти підготовку на експертів технічних із промислової безпеки можуть особи, які мають ступінь вищої освіти магістра (освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста) за спеціальністю технічного спрямування та працювали на посадах відповідного технічного профілю не менше трьох років. Однак не достатньо пройти підготовку – потрібно ще й скласти іспит, набравши певну кількість балів.

Змінилася процедура видачі посвідчень експертам з промислової безпекиЗверніть увагу! Експерт технічний із промислової безпеки повинен проходити періодичне підвищення кваліфікації, за результатами якого він отримує свідоцтво (сертифікат) про підвищення кваліфікації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Безпека праці під час збирання зернових

Під час зернозбиральних робіт завжди задіяно багато сільськогосподарської техніки. Дуже часто роботи виконуються цілодобово та в умовах підвищених температур. Тому правильна організація робіт із збирання зернових допоможе уникнути небажаних аварійних ситуацій, можливих пожеж та травмування працівників.
53

Перевезення небезпечних вантажів

Небезпечні вантажі становлять потенційну загрозу для людини й навколишнього середовища. У статті ви знайдете відповіді на такі питання: що таке небезпечний вантаж, чим укомплектувати транспортні засоби, що перевозять такий вантаж, які документи оформити та які вимоги до виробничого персоналу
12709

Безпечне проведення вогневих робіт

Дізнайтеся про основні вимоги охорони праці та пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт. Перевірте правильність підготовки до виконання вогневих робіт за чеклістом.
29699

Класи професійного ризику виробництва

У статті ви знайдете алгоритм визначення класу професійного ризику виробництва та таблицю розподілу видів економічної діяльності за класами професійного ризику.
18688

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді