Позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки

ДСНС відзвітувала про результати позапланових перевірок стану техногенної та пожежної безпеки у торгово-розважальних закладах, освітніх і дошкільних дитячих закладах і установах охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням.

Кабмін протокольним рішенням від 28.03.2018 доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій перевірити торгово-розважальні заклади, освітні і дошкільні дитячі заклади і установ охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням.


Позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки пройшли в 33392 закладах, з них:
  • в 26739 навчальних закладах;
  • 1829 установах охорони здоров'я;
  • 4824 торгових підприємствах і дозвіллєвих закладах.
Позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки Важливо знати, яким має бути порядок дій у разі виникнення пожежі

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписів до адміністративної відповідальності притягнуто 32683 керівника установ і відповідальних посадових осіб. В адміністративні суди подана 891 позовна заява на призупинення експлуатації об'єктів.

При перевірках ТРЦ і подібних закладів виявилося:

Приблизно така ж структура порушень і в освітніх установах, але абсолютні цифри значно більше, тому що і об'єктів, що перевірялися, було більше. Для прикладу: в 16655 закладах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, 2305 будівель потребують заміни або ремонту систем електропостачання, в 1420 – необхідно перепланувати шляхи евакуації. Мало відрізняється cитуація і в закладах охорони здоров'я.

Позапланові перевірки стану техногенної та пожежної безпеки Дізнайтеся, чи потрібно на підприємстві обов’язково вводити до штатного розпису посаду інженера з пожежної безпеки

Що з цим робити? Посадові особи ДСНС направили до органів влади і місцевого самоврядування 3361 лист про стан протипожежного захисту перевірених установ. Для розгляду та прийняття рішень комісіям з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій всіх рівнів передано 734 повідомлення. Керівникам перевірених об'єктів видані акти, з ними можна ознайомитися також на веб-сайтах територіальних органів ДСНС. Кошти для проведення необхідних робіт повинні виділити місцеві бюджети або власники об'єктів, які перебувають у приватній власності.


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах

Інструкція з пожежної безпеки в приміщеннях і кабінетах є обов’язковою для виконання всіма працівниками підприємства й поширюється на всі приміщення та кабінети підприємства. У ній встановлено основні вимоги до забезпечення пожежної безпеки в будівлі. Завантажте зразок інструкції, розроблений експертом, та за потреби адаптуйте документ до умов вашого підприємства.
51259

Системи протипожежного захисту

До систем протипожежного захисту належать технічні засоби, розташовані на об’єкті, які використовують для запобігання, ліквідації та локалізації пожеж. Ці засоби допомагають захищати людей, довкілля та матеріальні цінності від пожежі. Розглянемо, що належить до цих систем.
22930

Правила пожежної безпеки

Основним нормативно-правовим актом з питань пожежної безпеки є Правила пожежної безпеки в Україні. Які саме вимоги пожежної безпеки встановлені в Правилах, що потрібно знати роботодавцям, аби не потрапити під дію штрафів, — відповіді у статті.
69930

Пожежні гідранти на підприємстві

При пожежі треба діяти швидко, тому важливо, щоб пожежне обладнання було справним, а доступ до нього — вільним. У статті розповімо про вимоги до утримання пожежних гідрантів, які зобов’язані знати власники підприємств, на території яких вони встановлені.
9352

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді