За недопуск інспекторів Держпраці оштрафовано заклад громадського харчування

У Чернівецькій області за недопуск до інспекційного відвідування на роботодавця накладено штраф у розмірі понад 372 тис. грн.

При спробі інспекторів праці Управління Держпраці у Чернівецькій області спільно з представниками Сокирянської міської ради здійснити захід державного контролю з питань виявлення неоформлених трудових відносин у закладі громадського харчування Сокирянського району фізичною особою – підприємцем створено перешкоди для його проведення.

На вимогу інспекторів праці надати необхідні документи, зокрема, трудові договори, накази про прийом на роботу, повідомлення органів ДФС про прийом працівників на роботу, роботодавець відповів грубою відмовою. Крім того, він не надав можливості фахівцям поспілкуватись з працівниками закладу.

За недопуск інспекторів Держпраці оштрафовано заклад громадського харчуванняНелегальний працівник може притягнути роботодавця до відповідальності. Чи знаєте ви як?

За створення перешкод у здійсненні інспекційного відвідування до підприємця застосовано фінансові санкції, відповідно до абз. 7 ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України, у розмірі 100 мінімальних заробітних плат, а саме: 372 300 гривень.



Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді