ТОВ «Пром-Інтегра» має сплатити 384 000 грн штрафу за результатами позапланової перевірки, яка проводилася на підприємстві після смертельного нещасного випадку

Нагадаємо, на території ПрАТ «Запорізький коксохімічний завод» 16.03.2017 стався нещасний випадок, внаслідок якого загинули четверо працівників підрядного підприємства ТОВ «Пром-Інтегра».

При проведенні позапланової перевірки у ТОВ «Пром-Інтегра» в рамках розслідування обставин та причин групового нещасного випадку виявлено, що загиблі працівники були допущені до роботи без належного оформлення трудових договорів. Із цими робітниками були укладені цивільно-правові угоди, що передбачали виконання монтажних робіт, організацію та координацію автотранспорту, управління запасами, ведення документообігу.

Цивільно-правова угода є різновидом договору підряду. Суттєвими умовами договору є:

  • перелік робіт, строк їх виконання, вартість;
  • умови щодо якості виконання роботи;
  • винагорода, яка сплачується виконавцю, строк та порядок її виплати.

В той час як, в угодах, що були укладені з працівниками, не було визначено переліку та вартості робіт, строку їх виконання, суми винагороди, строку та порядку її виплати. Акти виконаних робіт за цими угодами не підписувалися.

Уповноваженою особою ГУ Держпраці у Запорізькій обл. відповідно до абзацу 2 ч. 2 ст. 265 КЗпП України винесено постанову про накладення штрафу на ТОВ «Пром-Інтегра» у розмірі 384 000 грн, який підприємство повинно сплатити в добровільному порядку протягом місяця з дня винесення постанови.

Розслідування обставин та причин настання групового нещасного випадку триває.

Джерело: офіційний сайт Держпраці


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці

Одним із основних видів контролю за станом охорони праці на підприємстві є триступеневий адміністративно-громадський контроль. Хто та як має його організувати? Чи обов’язково всім підприємствам дотримуватись триступеневої схеми контролю, — роз'яснюємо у статті.
26280

Призначення відповідального за теплове господарство

Як правильно призначити відповідального за теплове господарство? Які вимоги до персоналу та що необхідно знати для безпечної експлуатації теплових установок і мереж? У статті розглянуто ключові аспекти, правила та рекомендації щодо організації теплового господарства на підприємстві.
465

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
58021

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
44011

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
265

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді