Встановлено причини нещасного випадку, який стався у лютому на Дніпропетровщині під час демонтажу тракового крана

Держпраці повідомила про завершення розслідування смертельного нещасного випадку, що стався 15.02.2017 з 31-річним монтажником сталевих та залізобетонних конструкцій будівельної компанії м. Дніпро, який виконував роботи на металургійному підприємстві м. Кривий Ріг.

Деталі нещасного випадку тут: Нещасний випадок під час демонтажу тракового крана в Дніпропетровській області 

Обставини та причини випадку з`ясовувала комісія ГУ Держпраці у Дніпропетровській обл. за участі представників:

  • Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України у м. Дніпро;
  • Управління трудових відносин, зайнятості населення та умов праці Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської обласної державної адміністрації;
  • Дніпропетровської обласної організації профспілки працівників будівництва та промбудматеріалів;
  • керівництва та служби охорони праці підприємства.

Комісією було встановлено, що під час розбирання стрілового обладнання гусеничного крана МКГ-25БР сталося падіння його конструктивних частин. Монтажник отримав важкі тілесні ушкодження, від яких помер у лікарні.

Причини нещасного випадку, встановлені комісією

Причинами нещасного випадку визнано:

Випадок визнано пов`язаним із виробництвом, на потерпілого складено акт за формою Н-1. Матеріали розслідування направлені до органів прокуратури.

Рекомендації комісії

Для запобігання подібним випадкам комісією рекомендовано:

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
49631

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
186637

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
9297

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
81105

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді