Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки — за п'ять днів

Міністерство економіки вирішило встановити максимальний термін обробки запитів

Дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки — за п'ять днів

Запити на отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки тепер опрацьовуватимуть не довше п'яти робочих днів. Таке доручення дала Державна служба України з питань праці своїм територіальним органам, а перед цим встановити граничний час обробки запитів Держпраці доручило Міністерство економіки.

Порушення охорони праці під час робіт підвищеної небезпеки

П'ятиденний період менший за граничні терміни, визначені законодавством. В уряді вважають, що зміни сприятимуть удосконаленню процесу отримання дозвільних документів у сфері виконання робіт підвищеної небезпеки або ж експлуатації обладнання, устатковання підвищеної небезпеки та забезпечать суб’єктам господарювання право на якісне та своєчасне отримання адміністративних послуг.

У Державній службі України з питань праці запевнили, що відомство націлене на впровадження змін у підходах щодо надання адміністративних та інших послуг, які полягають у спрощенні, удосконаленні процесів їх надання і опрацювання, а також поетапній їх цифровізації.

Зауважимо, цього літа Держпраці запустила прийом декларацій відповідності онлайн.

Мінекономіки та Держпраці зараз ще працюють над внесенням змін до окремих нормативно-правових актів, які нададуть можливість видавати дозвільні документи у сфері виконання робіт (експлуатації обладнання) підвищеної небезпеки онлайн в електронному вигляді.

Джерело: Головне управління Держпраці у Харківській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Класифікація шкідливих і важких умов праці

Як здійснюють оцінку умов праці на робочих місцях, які бувають ступені шкідливих умов праці, якими нормативними документами затверджено переліки робіт зі шкідливими і важкими умовами праці — далі у статті
87792

Безпека праці при звалюванні дерев

Під час звалювання дерев дуже важливо дотримуватися визначеної у законодавстві послідовності дій. Про те, як безпечно організувати роботи з видалення дерев і які нормативні документи визначають ці вимоги — далі у статті.
3967

Охорона праці під час вантажно-розвантажувальних робіт

Як забезпечується охорона праці під час безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт на підприємстві? Дізнайтеся, як розробити й затвердити відповідну організаційно-технологічну документацію, яких вимог законодавства дотримуватися.
27558

Наказ про призначення особи, відповідальної за газове господарство

Визначити обов'язки працівників, які відповідатимуть на підприємстві за технічний стан, безпечну експлуатацію газового господарства та за облік використаного природного газу допоможе наказ про призначення особи, відповідальної за газове господарство.
10190

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді