Після аварії на «РівнеАзоті» позапланово перевірять хімзаводи по всій країні

Ревізію на підприємствах анонсував очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський

Після аварії на «РівнеАзоті» позапланово перевірять хімзаводи по всій країні

Голова МВС Денис Монастирський після аварії на заводі «РівнеАзот» анонсував проведення позапланових перевірок всіх хімічно небезпечних об’єктів першого та другого ступенів. Інспекція таких підприємств, за словами міністра, може бути завершена до кінця року.

Орієнтовний перелік документів із техногенної безпеки

Проводити перевірку будуть Державна служба України з питань праці, Державна екологічна інспекція України та Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Окрему увагу мають приділити практичним відпрацюванням дій персоналу та об'єктів аварійно-рятувальних служб щодо реагування на такі аварії.

Після аварії на «РівнеАзоті» позапланово перевірять хімзаводи по всій країніЯк скласти план локалізації і ліквідації аварій для об’єктів підвищеної небезпеки

Очільник МВС додав, що наразі йдеться про перевірку 170 хімічно небезпечних об’єктів. Втім, Денис Монастирський зауважив, що такі перевірки підприємств не повинні створити додаткові складнощі для роботи українського бізнесу.

Нагадаємо, 20 липня на ПрАТ «Рівнеазот» сталася розгерметизація трубопроводу та відбувся витік нітрозних газів. Попередньою причиною аварії на виробництві названо корозію ділянки трубопроводу і невідповідність матеріалу заявленим характеристикам виробника. За розслідування інциденту взялася поліція. Анонсовані позапланові перевірки мають запобігти таким аваріям у майбутньому.

Джерело: Міністерство внутрішніх справ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36592

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31747

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді