Хто ще матиме право на пенсію за вислугу років

Завідувачі філіями, їх заступники з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів, військових загальноосвітніх навчальних закладів, музичних і художніх шкіл отримали право на пенсію за вислугу років та на щорічну основну відпустку тривалістю 56 календарних днів

Завідувачі філіями, їх заступники з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи загальноосвітніх навчальних закладів, військових загальноосвітніх навчальних закладів, музичних і художніх шкіл отримали право на пенсію за вислугу років та на щорічну основну відпустку тривалістю 56 календарних днів. Таке рішення постановив Кабінет Міністрів України (постанова КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 20.01.2016 № 79).

Посади «Завідувач філією» та «Заступник завідувача філією з навчально-виховної (навчальної, виховної) роботи» включено до Переліку посад педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 № 963. Зазначено, що оплата праці працівників на цих посадах здійснюватиметься за 12-16 розрядом Єдиної тарифної сітки.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Пенсія за віком на пільгових умовах

Законодавством України у галузі пенсійного забезпечення передбачається можливість отримання особами пільгових пенсій за віком. Таке право виникає у працівників, зайнятих на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці. Що потрібно знати про пільгові пенсії у 2024 році — розповідає експерт.
50271

На які пільги та компенсації мають право медичні працівники

Держава забезпечує право медпрацівників на пільги та компенсації. Однак не завжди заклад охорони здоров’я надає їх своїм працівникам у повному обсязі. Стаття допоможе реалізувати право медичних працівників на пільги й компенсації і не заплутатися в законодавстві.
11617

Особливості призначення пільгової пенсії працівникам, зайнятим на підземних роботах

Працівники, які були зайняті повний робочий день на підземних і відкритих гірничих роботах, мають право на пільгову пенсію. На яких умовах вона призначається та які документи потрібно подати — читайте далі.
2994

Хто з 2018 року отримав право на пільгову пенсію

У 2016 році Уряд скоротив Списки № 1 і № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, а в липні 2017 року увів нові позиції та уточнив наявні. Змінені редакції Списків чинні з 01.01.2018. Хто з першого січня здобув право на пільгову пенсію? Як зараховують до пільгового стажу роботу у шкідливих і важких умовах до 01.01.2018 – читайте про це далі.
1127

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді