Довідка про підтвердження стажу роботи для призначення пільгової пенсії

Скачайте шаблон бланка та зразок заповненої довідки про підтвердження стажу роботи для призначення пільгової пенсії коштом підприємств за результатами атестації

Особи, праця яких пов’язана з особливими умовами, характером і тривалістю роботи на виробництвах, що негативно впливають на здоров’я, мають право на пільгове пенсійне забезпечення.

Право на пенсію за віком на пільгових умовах підтверджують результатами атестації робочих місць за умовами праці. Так скеровує стаття 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 № 1788-ХІІ.

Пенсія за віком на пільгових умовах

Довідка про підтвердження стажу роботи для призначення пільгової пенсії коштом підприємств за результатами атестації

Окремі категорії працівників залежно від умов праці за результатами атестації робочих місць можуть розраховувати на пільгову пенсію коштом підприємства.

Пільговий стаж підтверджують пільговою довідкою. Якщо підприємство, де працювала особа, ліквідували і немає правонаступника, підтвердженням слугуватиме рішення відповідної комісії.

Рішення про призначення пільгової пенсії ухвалюють органи ПФУ за місцем розташування підприємств на підставі документів, передбачених Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління ПФУ від 25.11.2005 № 22-1 (далі — Порядок № 22), а також таких документів:

  • довідки про підтвердження стажу роботи для призначення пільгової пенсії коштом підприємств за результатами атестації робочих місць за умовами праці;
  • копії наказу про атестацію відповідного робочого місця (робочих місць);
  • гарантійного листа про перерахування коштів на рахунок органів ПФУ.

Пільгову пенсію виплачують органи ПФУ за місцем проживання пенсіонера у передбачені законодавством строки після того, як від підприємства надійшли кошти в повному обсязі.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді