Відпустка на період карантину у навчальних закладах

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки на період карантину у навчальних закладах)»

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки на період карантину у навчальних закладах)» (№ 4139).

Законопроектом № 4139 пропонується доповнити Кодекс законів про працю України статтею 77-3 та Закон України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) статтею 16-3 такого змісту:

«Додаткова оплачувана відпустка на період оголошення карантину на відповідній території надається матері або іншій особі, зазначеній у частині третій статті 18 Закону № 504, для догляду за дитиною віком до 14 років.

Відпустка на період оголошення карантину надається впродовж навчального року».

Автор законопроекту Яценко А. В. вважає, що прийняття зазначеного законопроекту дозволить застосовувати в повній мірі необхідні заходи щодо запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб, убезпечить дітей від можливих хвороб та забезпечить повноцінний догляд працюючого дорослого населення за малолітніми дітьми.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Тривалість робочого часу

Тривалість робочого часу - це гарантія того, що працівник не буде вимушений працювати надмірно, що може призвести до перевтоми, зниження працездатності та погіршення стану здоров'я. Яка максимальна тривалість робочого часу? Чи змінилась тривалість робочого часу під час військового стану? Відповіді на ці та інші питання, пов’язані з балансом робочого часу, — у статті.
44778

Перенесення робочих днів

Щороку Кабмін видає розпорядження про перенесення робочих днів. Через військовий стан в Україні діють інші норми законодавства. Дізнайтеся, більше про них зі статті.
29829

Як правильно залучати працівників до надурочних робіт

Перш ніж навантажити працівників додатковою роботою, потрібно звіритися із законодавством, яке визначає порядок застосування надурочних робіт. Що змінилося під час воєнного стану — дізнайтеся зі статті.
13970

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді