Пілотну інспекційну кампанію проводить Держпраці та МОП на Львівщині

Державна служба України з питань праці спільно з Міжнародною організацією праці впродовж квітня–серпня 2017 року проводить пілотну інспекційну кампанію щодо виявлення фактів незадекларованої праці у чотирьох областях України, зокрема і у Львівській області.

Мета пілотної кампанії:

  • виявлення незадекларованої праці; 
  • з’ясування причин поширення нелегальної праці;
  • виведення неформальної зайнятості з «тіньової» економіки.

Для реалізації цього проекту Держпраці співпрацює з іншими органами державної влади та соціальними партнерами.

ГУ Держпраці у Львівській обл. здійснює інформаційну підтримку пілотної інспекційної кампанії, яка передбачає роз’яснювальну роботу серед роботодавців, працівників та інших груп населення про зміст і цілі кампанії, переваги легального оформлення трудових відносин.

Також буде впроваджений інспекційний блок, в межах якого проводитимуться інспекційні відвідування підприємств будівельної та торгівельної галузей з метою виявлення фактів незадекларованої праці. Саме у цих сферах діяльності, як показали дослідження, найвищий показник нелегальної зайнятості на Львівщині.

Увага!

Про семінари та інші заходи, які відбудуться в рамках інформаційної кампанії, повідомлятиметься на сайті ГУ Держпраці у Львівській області

Інспекційні відвідування відбуватимуться відповідно до нового Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого постановою КМУ від 26.04.2017 № 295.

Джерело: офіційний портал Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
56608

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
41757

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
164

Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства про охорону праці

Для підвищення рівня правової свідомості громадян та стимулювання правомірної поведінки працівників і роботодавців у сфері безпеки праці передбачена відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.
80498

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді