Що потрібно знати про заземлення електроустановок будівель

Що таке заземлення, для чого його застосовують, які вимоги улаштування та утримання стаціонарних заземлювальних систем будівель загального призначення, які є типи системи заземлення та де обов’язково його встановлювати. Про все це читайте на сторінках березневого номера журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 03/2016), що вийшов друком

Захисне заземлення — це важливий технічний засіб, що допомагає запобігти ураженню електричним струмом. Що таке заземлення, для чого його застосовують, які вимоги улаштування та утримання стаціонарних заземлювальних систем будівель загального призначення, які є типи системи заземлення та де обов’язково його встановлювати. Про все це читайте на сторінках березневого номера журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 03/2016), що вийшов друком.

Сподіваємося, цікавою для вас буде нова рубрика «Працюємо над порушеннями». У ній публікуватимуться матеріали про порушення з охорони праці, яких припускаються на виробництві. У цьому номері наведені порушення правил безпеки на будівництві.

Завжди актуальним питанням залишаються перевірки інспекторів праці, до яких мають бути готові підприємства. За який максимальний період може перевіряти інспектор та які строки таких перевірок, — також дізнаєтеся у журналі.

Крім цього, у березневому номері читайте практичні поради з таких тем:

  • нормативне регулювання експлуатації підвісної колиски;
  • дозвіл на транспортування аргону;
  • першочергові заходи з охорони праці в закладі громадського харчування;
  • попередні медогляди — особливості укладання трудових договорів та повідомлення ДФС;
  • тривалість робочого дня медсестри кабінету УЗД.

І наостанок у рубриці «Запитання — відповідь» розповімо про те:

  • чи потрібно отримувати дозвіл на експлуатацію переобладнаного крану;
  • чи можливо безоплатно видавати молоко без проведення атестації робочих місць;
  • як оформити надбавки за роботу із шкідливими умовами праці лікарю-рентгенологу;
  • які дозвільні документи слід отримати фізичній особі — підприємцю, яка не використовує найманої праці, при проведенні робіт на висоті;
  • чи потрібно отримувати дозволи на застосування і експлуатацію небезпечного устатковання та багато іншого.

 Залишайтеся з нами — та дізнаєтеся ще багато корисної інформації!

Повний зміст журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 03/2016) >>>

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наряд-допуск на виконання робіт в електроустановках

Наряд-допуск — це складене на спеціальному бланку розпорядження на безпечне проведення роботи, що визначає її зміст, місце, початок і закінчення, відповідальних за виконання роботи тощо. Скачайте чинний у 2024 році бланк наряду-допуску на виконання робіт в електроустановках та дізнайтеся, як правильно його оформлювати.
25210

Правила будови і безпечної експлуатації електроустановок споживачів

Яким вимогам повинні відповідати працівники, котрі обслуговують електроустановки споживачів? Як створити безпечні умови праці для таких працівників? Хто і за що несе відповідальність під час виконання робіт в електроустановках? Експерт проаналізував Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів, щоб відповісти на ці та інші питання.
67915

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
63222

Електробезпека

Важливо не лише дотримуватися правил електробезпеки, а й знати про причини виникнення електротравм, яка дія електричного струму на організм людини, про умови ураження людини електричним струмом. Електробезпека на виробництві — докладно розповідаємо про всі нюанси у нашій статті.
68095

Як відбувається перевірка знань з електробезпеки

Які бувають види перевірок знань з електробезпеки, хто з працівників та з якою періодичністю має їх проходити, як організувати перевірку знань з електробезпеки. Про все це — далі у статті.
31590

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді