Що потрібно знати про заземлення електроустановок будівель

Що таке заземлення, для чого його застосовують, які вимоги улаштування та утримання стаціонарних заземлювальних систем будівель загального призначення, які є типи системи заземлення та де обов’язково його встановлювати. Про все це читайте на сторінках березневого номера журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 03/2016), що вийшов друком

Захисне заземлення — це важливий технічний засіб, що допомагає запобігти ураженню електричним струмом. Що таке заземлення, для чого його застосовують, які вимоги улаштування та утримання стаціонарних заземлювальних систем будівель загального призначення, які є типи системи заземлення та де обов’язково його встановлювати. Про все це читайте на сторінках березневого номера журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 03/2016), що вийшов друком.

Сподіваємося, цікавою для вас буде нова рубрика «Працюємо над порушеннями». У ній публікуватимуться матеріали про порушення з охорони праці, яких припускаються на виробництві. У цьому номері наведені порушення правил безпеки на будівництві.

Завжди актуальним питанням залишаються перевірки інспекторів праці, до яких мають бути готові підприємства. За який максимальний період може перевіряти інспектор та які строки таких перевірок, — також дізнаєтеся у журналі.

Крім цього, у березневому номері читайте практичні поради з таких тем:

  • нормативне регулювання експлуатації підвісної колиски;
  • дозвіл на транспортування аргону;
  • першочергові заходи з охорони праці в закладі громадського харчування;
  • попередні медогляди — особливості укладання трудових договорів та повідомлення ДФС;
  • тривалість робочого дня медсестри кабінету УЗД.

І наостанок у рубриці «Запитання — відповідь» розповімо про те:

  • чи потрібно отримувати дозвіл на експлуатацію переобладнаного крану;
  • чи можливо безоплатно видавати молоко без проведення атестації робочих місць;
  • як оформити надбавки за роботу із шкідливими умовами праці лікарю-рентгенологу;
  • які дозвільні документи слід отримати фізичній особі — підприємцю, яка не використовує найманої праці, при проведенні робіт на висоті;
  • чи потрібно отримувати дозволи на застосування і експлуатацію небезпечного устатковання та багато іншого.

 Залишайтеся з нами — та дізнаєтеся ще багато корисної інформації!

Повний зміст журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» (№ 03/2016) >>>

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Група з електробезпеки інженера з охорони праці

Робота інженера з охорони праці досить багатофункціональна і складна. Дізнайтеся, чи повинен інженер з охорони праці для виконання своїх обов'язків мати групу з електробезпеки?
9201

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Інструктажі з електробезпеки

Роботодавець зо­бо­в’я­заний регулярно вживати заходів безпеки, щоб унеможливити або мінімізувати ризики виникнення пожежі й ураження працівників електричним струмом. Один із головних заходів — проводити інструктажі, навчання та перевірку знань працівників із питань електробезпеки. Більше про інструктажі з електробезпеки — дізнайтеся зі статті.
15283

Як організувати роботу комісії з перевірки знань з електробезпеки

Для перевірки знань електротехнічних та електротехнологічних працівників керівник підприємства має створити комісію/комісії з перевірки знань та затвердити перелік працівників, які проходитимуть перевірку. У статті розповідаємо, як організувати роботу комісії з перевірки знань працівників з електробезпеки.
8035

Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство

Посадова інструкція відповідального за електрогосподарство: обов’язкові розділи та їх послідовність. На що треба звернути увагу при складанні посадової інструкції. Зразок посадової інструкції відповідального за електрогосподарство.
52969

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді