Роботодавцям, які створюють робочі місця, ЄСВ компенсуватимуть по-новому

Внесено зміни до Порядку компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Вони передбачені постановою Кабміну від 6 червня 2018 року № 459, яка набула чинності 13 червня 2018 року.

Роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення нових робочих місць, працевлаштовував на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснював їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну особу, протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня зарплати, щомісяця за рахунок коштів Держбюджету, компенсуються фактичні витрати у розмірі 50% суми нарахованого ЄСВ.

Встановлено, що для отримання компенсації роботодавці подають довідку про виконання умов компенсації до центру зайнятості. Раніше така довідка подавалась до органу ПФУ.

Роботодавцям, які створюють робочі місця, ЄСВ компенсуватимуть по-новому Вас може зацікавити стаття, Як призначають пенсію за віком на пільгових умовах

Центр зайнятості не пізніше ніж через 5 робочих днів з дня надходження довідки надсилає територіальному органу Держпраці звернення стосовно підтвердження зазначеної в ній інформації.

Територіальний орган Держпраці інформує у місячний строк з дня надходження звернення відповідний центр зайнятості про результати його розгляду.

Пенсійний фонд України на запит Державної служби зайнятості (Центрального апарату) надає такі відомості з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування:

  • про трудові відносини з особою, працевлаштованою на нове робоче місце, за період, зазначений у запиті (зазначається дата створення нового робочого місця та дата початку трудових відносин);
  • про суми нарахованої заробітної плати особам, працевлаштованим на нове робоче місце, за період, зазначений у запиті, та суми нарахованого єдиного внеску.

Ця інформація надається Пенсійним фондом України в електронному вигляді в місячний строк з дня надходження запиту від Центрального апарату. Потім центральний апарат передає її центрам зайнятості для прийняття рішення про виплату компенсації.

Роботодавцям, які створюють робочі місця, ЄСВ компенсуватимуть по-новому Ознайомтеся з прикладом визначення права на пільги та компенсацій за роботу із шкідливими і важкими умовами праці

Центр зайнятості протягом 10 календарних днів після надходження відповідної інформації приймає рішення про виплату компенсації, формує заявку на потребу в коштах на виплату компенсації і подає установі, у підпорядкуванні якої він перебуває.

Зверніть увагу!

Для підтвердження фактів відсутності зменшення штатної чисельності працівників і фонду оплати праці середньооблікова кількість штатних працівників і розмір фонду оплати праці за місяць, у якому перевіряються такі факти, порівнюються із середнім значенням таких показників за 12 попередніх місяців.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді