Держпраці більше не займається реєстрацією об’єктів підвищеної небезпеки

image31

На які види робіт із підвищеною небезпекою оформлювати наряд-допуск

Державна служба України з питань праці припинила свої повноваження, пов'язані з реєстрацією об'єктів підвищеної небезпеки. Такою є вимога Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єктів підвищеної небезпеки», який набув чинності 6 серпня 2022 року. Він вніс зміни до Закону України «Про об’єкти підвищеної небезпеки». 

check.pngСкачайте акт-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Стаття 9-1 закону передбачає, що політика запобігання аваріям на об’єкті підвищеної небезпеки, затверджена оператором, надається центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері цивільного захисту, або його територіальному органу (в разі його утворення) разом із результатами ідентифікації об’єкта підвищеної небезпеки, який він експлуатує. 

 

Таким чином територіальні управління Держпраці принипили надання наступних адміністративних послуг, зокрема:

  • реєстрація об’єктів підвищеної небезпеки в Державному реєстрі об’єктів підвищеної небезпеки;
  • реєстрація декларації об’єкта підвищеної небезпеки;
  • виключення об’єкта підвищеної небезпеки з Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки.

У територіальних управліннях зауважили, що надіслані на їхню адресу звернення суб’єктів господарювання пересилатимуть до відповідних ГУ ДСНС.

Джерело: Головне управління Держпраці у Запорізькій області

Любі читачі, команда Експертус Охорона праці продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть зі знижкою 40% електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
46924

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30106

Навчання інженера з охорони праці

Де пройти навчання інженеру з охорони праці? Це питання хвилює багатьох фахівців, які дбають про свій професійний розвиток та хочуть ефективно використовувати робочий час. Усіх, хто прагне здобути нові знання та навички у сфері охорони праці, запрошуємо на навчання до Вищої Школи Охорони Праці. Наші експерти будуть раді вам допомогти.
10553

Посадова інструкція фахівця з питань цивільного захисту

Інструкція фахівця з питань цивільного захисту відповідає вимогам Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників у сфері цивільного захисту України та набуває чинності з моменту затвердження.
47629

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
183393

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді