Як оформити акт-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

UA RU
У статті наводимо приклад Акта-допуску на виконання робіт підвищеної небезпеки на території підприємства (структурного підрозділу, дільниці), який ви можете адаптувати до умов вашого підприємства.

Робота з підвищеною небезпекою — це робота в умовах впливу шкідливих та небезпечних виробничих чинників або така, де є потреба в професійному доборі, чи пов’язана з обслуговуванням, управлінням, застосуванням технічних засобів праці або технологічних процесів, що характеризуються підвищеним ступенем ризику виникнення аварій, пожеж, загрози життю, заподіяння шкоди здоров’ю, майну, довкіллю.

Такі роботи можуть відбуватись на території:

  • власного підприємства,
  • підприємства-замовника;
  • на об’єктах (дільницях), розташованих за межами території підприємства.

Акт-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки допоможе передати об'єкт підряднику для виконання робіт на території замовника.

Як оформити наряд-допуск на виконання робіт із підвищеною небезпекою

Акт-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Перед початком проведення ремонтних, будівельних і монтажних робіт на території діючого підприємства (цеху) замовник (підприємство) та генеральний підрядник за участю субпідрядних організацій оформляє акт-допуск за встановленою суб’єктом господарювання формою (за наявності виділеної території). У разі, якщо через виділену для виконання робіт дільницю проходять діючі трубопроводи (струмопроводи, газопроводи, теплопроводи, розчинопроводи, кислотопроводи тощо) і працюють технологічні вантажопідіймальні крани, об’єкт не може бути переданий підрядній організації за актом-допуском. Тобто роботи організовує (оформляє наряд-допуск) діюче підприємство, а роботи за нарядом-допуском проводяться разом із працівниками підрядної організації.

Акт-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки складають у двох примірниках та підписують представники структурного підрозділу — компанії замовника й підрядника. Після оформлення акта-допуску посадові особи підрядника забезпечують безпечне виконання робіт на об’єктах, прийнятих за актом-допуском.

Оформити акт-допуск можна як один із додатків до Положення про застосування нарядів-допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки, що розробляється для організації безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки.

До Положення також додають такі документи:

  • наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки;
  • перелік робіт підвищеної небезпеки, для виконання яких потрібно оформлювати наряд-допуск;
  • журнал реєстрації нарядів-допусків;
  • журнал реєстрації актів-допусків.

Журнали реєстрації нарядів-допусків та актів-допусків ведуть у тому структурному підрозділі підприємства, де видають наряди-допуски й акти-допуски.

За потреби вести роботи після закінчення строку дії акта-допуску необхідно скласти акт-допуск на новий строк.

У разі зміни умов праці на виділеному об’єкті необхідно скласти новий акт-допуск з урахуванням заходів із безпечного виконання робіт.

Дізнайтеся більше про Інформаційні ресурси з охорони праці_Система

Дізнайтеся більше про Інформаційні ресурси з охорони праці_Система

Перейти до відео



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді