У 2014 році зареєстровано 76 групових та смертельних нещасних випадків з цивільними працівниками, які стались внаслідок ведення бойових дій

У 2014 році зареєстровано 76 групових та смертельних нещасних випадків з цивільними працівниками, які стались внаслідок ведення бойових дій, під час виконання трудових обов’язків на тимчасово окупованій території або районів проведення антитерористичної операції

У 2014 році зареєстровано 76 групових та смертельних нещасних випадків з цивільними працівниками, які стались внаслідок ведення бойових дій, під час виконання трудових обов’язків на тимчасово окупованій території або районів проведення антитерористичної операції.

174 робітника (у тому числі 63 зі смертельним наслідком), які не брали участь в бойових діях та перебували на цих територіях не виконуючи роботи воєнного характеру, отримали поранення. 

За видами економічної діяльності дані нещасні випадки розподілені наступним чином:

  • вугільна промисловість  12 випадків, поранено 49 працівників, у тому числі 13 зі смертельним наслідком;
  • енергетична галузь  6 випадків, поранено 12 працівників, у тому числі 5 зі смертельним наслідком;
  • металургійна промисловість  7 випадків, поранено 22 працівники, у тому числі 10 зі смертельним наслідком;
  • машинобудування  2 випадки, 2 працівників поранено зі смертельним наслідком;
  • газова промисловість  1 випадок, 1 поранений зі смертельним наслідком;
  • будівельна галузь  1 випадок, 1 поранений зі смертельним наслідком;
  • підприємства транспорту  13 випадків, поранено 22 працівники, у тому числі 7 зі смертельним наслідком;
  • житлово-комунальне господарство  5 випадків, поранено 9 працівників, у тому числі 3 зі смертельним наслідком;
  • агропромисловий комплекс  11 випадків, поранено 21 працівника, у тому числі 8 зі смертельним наслідком;
  • соціально-культурна сфера  17 випадків, поранено 34 працівника, у тому числі 12 зі смертельним наслідком;
  • зв’язок  1 випадок, 1 поранений зі смертельним наслідком.

Нещасні випадки та знищення майна, що є власністю приватних осіб та держави, інших громадських установ чи соціальних або кооперативних організацій, сталися внаслідок артилерійських обстрілів і вибухів снарядів під час ведення бойових дій на цих територіях.
Незважаючи на те, що всі нещасні випадки сталися не внаслідок виробничих аварій на небезпечних виробничих об’єктах, вони є порушенням вимог Конвенції ООН № 995 «Про захист цивільного населення під час війни», яка набрала чинності 21.10.1950 року.

За інформацією офіційної веб-сторінки Держгірпромнагляду України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36592

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31747

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді